Ainoakoti elementtitalo

Unelmissa oma talo

Saarekekeittiö, maisemaikkunat vai pukeutumishuone? Mitkä ovat suomalaisten unelmakotien halutuimmat ratkaisut juuri nyt?

1. Saarekekeittiö

Tupakeittiöt sekä olohuoneiden ja keittiöiden yhdistelmät ovat lisänneet suosiotaan 2000-luvun alusta lähtien. Keittiön ja olohuoneen yhdistyminen on tehnyt monen suomalaisen toiveista totta – kodin oleskelutilat ovat avarampia, käytännöllisempiä ja tilankäytöltään tehokkaampia.

Ei olekaan ihme, että suomalaiset viettävät yhä enemmän yhteistä aikaa oleskelutiloissa.

2000- ja 2010-luvuilla keittiösaarekkeet ovat nousseet keittiö-olohuonetilojen keskeisiksi sisustuselementeiksi. Suurilla ja näyttävillä saarekkeilla voidaan rytmittää ja jakaa avaraa huonetilaa.

Saareke toimii monissa perheissä viihtyisänä kohtauspaikkana, jonka ääressä vaihdetaan päivän kuulumiset ja nautitaan arkipäivälliset.

Modernin keittiön kalustus voi koostua pelkästään huonekalumaisesta saarekkeesta ja komeroseinästä. Saarekkeen laatikostoilla voidaan korvata keittiön yläkaapit ja tasolla erilliset työ- sekä aputasot.

Myös kodinkoneet, kuten liesitaso, voidaan sijoittaa saarekkeeseen. Näin perheen kokki pystyy osallistumaan vaivatta olohuoneessa istuskelevien vieraiden kanssa käytävään keskusteluun.

2. Maisemaikkunat

Oleskelutilojen merkityksen lisääntyessä omakotitaloihin toivotaan yhä isompia ikkunapintoja. Suurten, lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden suosio on kasvanut koko viime vuosikymmenen.

Isot ikkunat lisäävät avaruuden tuntua ja päästävä enemmän luonnonvaloa huoneeseen. Ne myös yhdistävät omakotitalon sisätilat kauniisti piha-alueeseen ja terassiin.

Suurten ikkunoiden yleistymiseen on osaltaan vaikuttanut ikkunoiden ja lämmitysjärjestelmien energiatehokkuuden paraneminen sekä isojen ikkunoiden tarjonnan lisääntyminen ja hintojen aleneminen.

3. Enemmän tilaa pukeutumiselle

Suomalaiset ovat haaveilleet jo pitkään tilavista pukeutumis- ja vaatehuoneista. Ensin makuuhuoneiden yhteyteen rakennettavat walk-in-closet -pukeutumistilat tulivat kalliimman hintaluokan taloihin. 2010-luvulla ne ovat yleistyneet myös tavallisissa omakotitaloissa.

Suomalaisten kiinnostusta pukeutumishuoneisiin ovat lisänneet sekä television sisustusohjelmat että halu panostaa aiempaa enemmän pukeutumiseen. Kun perhekoot ovat pienentyneet, makuuhuoneiden lukumäärästä on voitu tinkiä ja asuinneliöitä voidaan käyttää enemmän arjen ylellisyyksiin.

4. Pulpettikatot ja harjakatot

Moni omakotitaloasuja haluaa taloon katon, joka sopii kapealle kaupunkitontille rakennettavaan taloon. Jyrkät, hieman rintamamiestalomaiset harjakatot ovat suosittuja.

Tutustu tarkemmin talomalleihin.

Kattotyyppeinä korostuvat myös pulpettikatot ja epäsymmetrisellä harjalla toteutetut talot.

*Lähteet: Rakennustutkimus RTS Oy:n markkinointi- ja myyntipäällikkö Jaakko Jussila, K-ryhmän talomyynnin myyntipäällikkö Ari Koski ja Ainoakodin selvitys.

» Ainoakodin talomallistot K-Raudasta. K-Rauta myy myös Kimara-hirsihuvilat ja -talot.

Fiksu-talomallisto selvitti unelmat

Ainoakoti-brändin myynnistä vastaava K-ryhmä ja Ainoakodit valmistava DEN Finland selvittivät, mitkä ovat yleisimpiä muutoksia, joita asiakkaat haluavat taloihinsa. Kyselyn pohjalta syntyi Fiksu-talomallisto, jossa nämä toiveet on jo huomioitu.

Asiakkaiden toivomiin muutostöihin kuuluvat hyvin usein juuri saarekekeittiöt, maisemaikkunat ja makuuhuoneen yhteyteen tuleva walk-in-closet-vaatehuone.

Fiksu-mallisto koostuu 15 puutalomallista, joiden asuintilojen koot ovat 84–164 neliötä. Suurin osa malleista on yksikerroksisia, mutta mallistossa on myös muutamia puolitoista- ja kaksikerroksisia talomalleja.

Talot toimitetaan asiakkaan toiveen mukaan puuverhotulla tai rapatulla julkisivulla.

Valtaosa asiakkaista haluaa kotinsa muuttovalmiina, mutta halutessaan Ainoakodin saa myös sisustusta vaille valmiina tai elementtipakettina. Halutessaan ostaja saa siis oman kädenjälkensä näkyviin ja voi säästää omalla työllään rakennuskuluissa.

– Teemme taloja, joita asiakkaamme haluavat juuri nyt ostaa. Fiksussa asuvan ei tarvitse tinkiä asumista koskevista toiveista tai asumismukavuudesta, K-ryhmän talomyynnin myyntipäällikkö __Ari Koski __ sanoo.

Lähes kaikki tarvittavat rakennustyöt sisältyvät vakiotoimitukseen. Sisustusmateriaalivalinnat voi tehdä K-Raudan laajasta valikoimasta.

JULKAISTU   3.3.2020TEKSTI   Tuomas I. LehtonenKUVAT   Valmistaja

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?