Ulkovalaistus Valmistajat

Toteuta toimiva ulkovalaistus

Hyvin suunniteltu valaistus luo turvallisuutta ja tunnelmaa. Suunnittele valaistus uuteen uskoon remontin yhteydessä tai jo rakennusvaiheessa.

Valoa pihalle ja kulkuväylille

Ulkovalojen avulla piha uudistuu helposti. Valaistuksella voi korostaa pihan kauneimpia piirteitä tai ohjata katseen pois ikävämmistä kohdista.

Toimiva ulkovalaistus lisää myös turvallisuutta. Hyvin valaistulla pihalla on helppo liikkua pimeällä ja liukkaalla.

Valaistus on myös tärkeä tunnelman luoja. Moderni valaistus luo julkisivuun, sisääntuloon ja oleskelualueelle näyttävyyttä, salaperäisyyttä tai lämmintä kodikkuutta – tai näitä kaikkia vaihdellen.

Paras ulkovalo syttyy silloin, kun valoa tarvitaan. Hämäräkytkimet sytyttävät valot, kun ulkovalon määrä on esimerkiksi alle 30 luxia. Kellokytkinohjauksella korostus- ja julkisivuvalot voi kytkeä yöksi pois päältä.

Turvallisuutta lisäävä liiketunnistusohjaus kannattaa asentaa paikkoihin, joissa ei tarvita jatkuvaa valoa, esimerkiksi autokatoksiin ja sisäänkulkureiteille.

Siirrettävillä valoilla uusi ilme

Jos pihan valaistus tarvitsee vain pientä päivitystä, se onnistuu siirrettävien valojen avulla. Ne voi asentaa myös itse. Kun tarve tai mieli muuttuu, valojen paikkaa voi vaihtaa.

Siirrettävillä valoilla voi valaista nurkkauksia, portaikkoja, polun osia tai pihan pimeäksi jääneitä kohtia, kuten auto- tai roskiskatosta. Myös ovien edustat ja katokset voivat kaivata lisävaloa.

Siirrettäviä valaisimia voi käyttää myös pihan yksityiskohtien valaisemiseen.

Ammattilainen avuksi

Toimiva ulkovalaistus on helpoin toteuttaa jo talon rakennusvaiheessa. Myöhemmin valaistuksen uusiminen onnistuu kätevästi esimerkiksi piharemontin yhteydessä.

Valaistuksen suunnittelu kannattaa jättää ammattilaiselle. Näin turvallisuus ja käytettävyys tulevat varmasti huomioiduiksi, ja lopputulos kestää aikaa ja miellyttää silmää.

Sähköurakoitsija arvioi, paljonko kiinteitä sähköasennuksia valaistus vaatii. Tarvitaan ehkä uusia sähkökaapeleita, vikavirtasuojakytkimiä ja sulakkeita. Varaudu pistorasioiden ja valaisimien paikkoja mietittäessä myös tuleviin tarpeisiin.

Kiinteät sähköasennukset tekee sähköasentaja. Vain pistotulpalliset valaisimet saa asentaa itse. Kiinteät ulkovalaisimet edellyttävät hieman kaivuutyötä, mutta koko pihaa ei myllätä.

Apua valaistuksen suunnitteluun saat K-Raudan remonttipalvelusta, p. 030 6363 738 arkisin klo 8–16.

Lue lisää:

JULKAISTU   28.9.2017TEKSTI   Dakota Lavento KUVAT   Valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?