Niksi-Pirkka sticker

Työelämässä yksi on varmaa: meitä kaikkia tarvitaan

Muuttuvassa työelämässä tärkeintä on, että jokainen saa mahdollisuuksia ja voi luoda omannäköisen työelämän juuri sillä tahdilla ja niillä tavoitteilla, jotka itselle sopivat, sanoo Keskon viestintäjohtaja Karoliina Partanen.

Noin vuosi sitten haastattelimme Pirkkaan kuudesluokkalaisia, jotka olivat viettämässä koulupäivää Yrityskylässä. Jutussa haastateltujen kaverusten kommentti on jäänyt mieleen: ”Tuntuu kivalta, että meille annetaan vastuuta omista tekemisistämme.”

Tuossa vastauksessa piilee suuri viisaus. Kun vastuuta annetaan, monesti siivet lähtevät kantamaan – jopa enemmän kuin nuori itsekään olisi uskonut.

Siksi me K-ryhmässä olemme ylpeitä, että saamme olla mukana tukemassa Yrityskyliä, joissa nuoret pääsevät ensi kertaa tutustumaan työelämään tekemisen kautta. Saman kokemuksen haluamme tarjota meillä työelämään tutustuville harjoittelijoille ja kesätyöntekijöillemme, joita meillä oli kuluneena kesänä noin 6 000.

Se, millainen ensikosketus työelämään on, kantaa usein pitkälle aikuisuuteen asti. Joillakin kesätyöstä voi rakentua alku pitkälle uralle – siitä kertoo esimerkiksi Kupittaan K-Citymarketissa uransa tehnyt Tapio Lehtoaho. Toisinaan kyse on piipahduksesta, jonka jälkeen tähytään muualle.

Kun itse 15-vuotiaana ensimmäisessä kesätyöpaikassani järjestelin leipiä pienen itäsuomalaisen kylän K-Marketin leipähyllyyn, en aavistanut, että työurani veisi minut vielä myöhemminkin kaupan alalle – ihan toisenlaisiin tehtäviin.

Omille lapsilleni haluankin välittää työelämästä kirkkaan viestin: omaa polkua saa etsiä, erilaisia asioita saa kokeilla ja aina voi vaihtaa suuntaa.

Muuttuvassa työelämässä tärkeintä on, että jokainen saa mahdollisuuksia ja voi luoda omannäköisen työelämän juuri sillä tahdilla ja niillä tavoitteilla, jotka itselle sopivat. Meitä kaikkia tarvitaan.

Kuka

Karoliina Partanen on Keskon viestintäjohtaja, joka inspiroituu ihmisistä ja on unelmatyössään kaupan alalla.

Karoliinan vinkki

Etsitkö uutta tai tunnetko jonkun, jolle syksy voisi olla uuden alku? K-ryhmässä on auki useita tehtäviä: Kesko.fi/rekry

Teksti on julkaistu Pirkka-lehden 9/2023 Puheenvuoro-palstalla

JULKAISTU   28.8.2023TEKSTI   Karoliina PartanenKUVAT   Kaisu Jouppi

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?