Tuotteen takana: Tapetti puhkeaa kukkaan

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää suunnitteli kaksi kukka-aiheista tapettia K-Raudan valikoimaan. Mistä inspiraatio syntyi?

”Olen aivan täpinöissäni, kun näen maasta puskevan saniaisen, joka näyttää aluksi lähinnä kivikautiselta fossiililta. Moni muukin asia inspiroi minua, kuten taide, musiikki, syksyisten lehtien lento tuulessa, luonto, linnunlaulu, meri ja valo. Luettelo on loputon, onneksi.

Rakastan kauneutta ja oivaltavuutta. Viime kesänä kävin tanskalaisen kukkagalleristi ja taiteilija Tage Andersenin kartanopuutarhassa Gunillabergissa, ja sinne saapuessani tuntui kuin olisin tullut kotiin. Olen onnellisin rauhallisessa ja tunnelmallisessa paikassa.

Kuvaan kukkia sekä työkseni että taiteessani. Sain K-Raudasta kutsun suunnitella kaksi tapettia K-Raudan valikoimaan. Rakastan kuvata kukkia tummalla taustalla, ja siitä syntyi ajatus koko seinän kokoisesta kukkamuraalista. Uusissa tapeteissani on runsain mitoin kukkia tummalla taustalla. Toinen tapetti on värikylläinen kesän kuiskaus, toinen hillitympi keväinen mielenmaisema. Tapettieni kuvamaailma on sukua hollantilaiselle 1600-luvun asetelmamaalaukselle.

Isot kukkatapetit kaipaavat väriä ympärilleen. En haluaisi määritellä minne ne sopivat ja toivotan myös ei-konventionaaliset toteutukset tervetulleiksi. Koska tapetti on yksi iso kuva, suosittelen mittamaan, että sen leveys ja korkeus riittävät tarkoitetulle seinälle. Tapettia voi toki rajata käyttötarkoitukseen sopivaksi.

Tapetiksi soveltuvassa kukkatyössä pitää niksauttaa aivot ihan uuteen asentoon. Tuotantovaiheen kriittisin piste on kyky valita oikeat kukat työhön. Kukkavalinta ohjaa vahvasti tekemistä ja lopputulosta. Jokaisella kukalla on omanlaisensa tunnelma. Tärkein työkaluni on mielikuvitus, ja tässä tapauksessa myös kamera."

Cello-kuvatapeteilla on Design from Finland merkki.

JULKAISTU   26.8.2020TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Kaisu Jouppi

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?