Tuotteen takana: Aarteita luonnosta

Tiina Isohanni, Lumenen tuotekehitys- ja vastuullisuusjohtaja, taikoo kauneutta kauran kuoresta. Miten uutuusseerumit syntyivät?

JO LAPSENA LIIKUIN metsässä perheeni kanssa, ja keräsimme marjoja ja sieniä. Ensimmäinen muisto lakoista liittyy isääni, joka poimi suolta niitä ämpäreittäin. Marjat tuoksuivat ja maistuivat niin hyviltä! Suhde metsään ja luontoon on minulle edelleen tärkeä.

Lumenella kotimaisten marjojen arvo on tunnettu aina, ja niitä on käytetty kosmetiikan raaka-aineena lähes alusta asti. Siinä olemme olleet edelläkävijöitä. Karpaloa ja lakkaa sisältävä seerumi kuuluu omaankin ihonhoitooni.

Raaka-aineiden luonnollisuudesta on puhuttu pitkään, nyt alalla puhutaan elintarviketeollisuuden sivuvirtaraaka-aineista, pakkausmateriaalien kierrätettävyydestä ja siitä, millä energialla tuotteitamme tuotetaan.

Kauraksylitoli kosteuttaa ja ylläpitää ihon tarpeellista bakteeristoa.

Uutuusseerumeissamme olemme hyödyntäneet muun muassa kauraksylitolia ja luomuhamppua. Käyttämämme kotimainen ksylitoli on elintarviketuotannon sivuvirtaraaka-aine: se valmistetaan kauran kuoresta, jota ei ole aiemmin voitu muuten hyödyntää. Saimme yhteydenoton Fazerilta, ja kiinnostuimme heti yhteistyöstä. Kauraksylitoli kosteuttaa ja ylläpitää ihon tarpeellista bakteeristoa. Luomuhamppuöljyn rasvahappokoostumus puolestaan sopii myös rasvaisuuteen taipuvaiselle iholle. Käyttämämme luomuhamppu tulee Keski-Suomesta.

OLEN OLLUT LUMENELLA vuodesta 1986. Suurin muutos tuotekehityksessä on tutkimuksen lisääntyminen. Kosmetiikan tutkimus- ja tuotantotavat lähestyvät lääketeollisuuden tapoja, ja laadunvarmistus on erittäin tarkkaa. Näihin asioihin olen päässyt myös vaikuttamaan.

Nyt vedän noin 20-henkistä tuotekehitys- ja laadunvarmistustiimiä. Seuraamme globaaleja trendejä. Parhaillaan tutkimme puista saatavia raaka-aineita. Työstämme myös muutamia suomalaisia kukkia ja selvitämme löytyisikö niistä ihonhoidollisia ominaisuuksia.”

JULKAISTU   30.9.2020TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Kaisu Jouppi

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?