PI319 hiusten hoito

Hyvä tukkapäivä

Tutustu hiustyyppiisi ja -laatuusi ja valitse oikeat tuotteet. Omaan päähän sopivat hiustuotteet kiillottavat, vahvistavat ja korjaavat hiusta.

Hiusten hyvinvointi on yhteydessä omaan sisäiseen hyvinvointiin. Se miten hiuspohjasi voi määrittää miten hiuksesi voivat.

– Jos haluat hyvät hiukset, sinun tulee voida hyvin. Kaikki lähtee sisältä, sanoo kampaaja–parturi, meikkaaja Anne Flink.

Hius kehittyy hiustupen sisällä, siksi hiuspohja on pidettävä puhtaana ja hyvänä.

– Hiuspohjan tuotteet on syytä ottaa ensimmäisenä käyttöön, jos on ongelmia. Myös mekaaninen päänhieronta ja hiusten harjaaminen pitää hiuspohjaa kunnossa. Ne saavat veren kiertämään paremmin hiuspohjan ihossa, Anne Flink kertoo.

Erilaiset hiustyypit voi jaotella seuraavasti:

  • kuiva
  • rasvoittuva
  • normaali
  • kihara
  • hento
  • vahva/paksu

Geenit määrittelevät hiustyyppimme ja esimerkiksi hiusten paksuuteen ei voi vaikuttaa samoin kuin hiustenlähdön aikatauluun. Toisaalta kuiva hius voi johtua hiusten väärästä käsittelystä.

– Oma hiustyyppi on syytä tuntea. Tunnistamisessa auttaa jo pelkkä peiliin katsominen ja se, miltä hius tuntuu, sanoo Anne Flink.

Oikeat tuotteet oikeaan tukkaan

Kuiva hius tuntuu karhealta ja elottomalta koko pituudelta, eikä se jousta. Usein kiharat hiukset ovat myös kuivat.

Tyypillinen suomalainen hius on hento, piikkisuora, kiiltävä ja kuiva. Sen hiussuomut ovat usein avoinna.

Monilla on luonnostaan rasvainen hiuspohja, mikä nopeuttaa hiusten rasvoittumista. Värjätyt hiukset kaipaavat hellästi peseviä tuotteita ja käsiteltyä tukkaa ei kannata harjata kovasti.

– Kun hiuspohja on kunnossa, sitten mietitään oikeita tuotteita omalle tukalle. Kuiva ja myös kihara hius kaipaa kosteuttavia hiustuotteita, käsitelty rakennepaikkausta. Sähköisille hiuksille jätettävä hoitoaine on tärkeä, värjätyille hiuksille hellästi pesevät tuotteet, Anne Flink listaa.

Jos pesun jälkeen hiuksia esimerkiksi lämpökäsittellään, silloin on syytä käyttää suojaavia tuotteita.

JULKAISTU   5.3.2019TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Jirina Alanko ja valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?