PI517 Aikuisen naisen meikki  hero Riikka Kantinkoski

Juhlakampaus kruunaa tärkeän päivän

Nämä juhlakampaukset voit tehdä itse tai ystävän avustuksella kotona.

Juhliin valmistautuessa on kaikenlaista tehtävää, eikä omaan laittautumiseen jää usein liikaa aikaa. Kesäjuhlien kauneimmat ja käytännöllisimmät kampaukset syntyvät itsetehtyinä tai ystävän avustuksella. Boho-tyylinen kampaus saa jopa tekeytyä yön yli.

Rento juhlakampaus

Aina juhlakampauksen ei tarvitse olla monivaiheinen ollakseen kaunis ja näyttävä. Kokoa hiukset yhteen löysäksi nutturaksi hiuslenkillä. Löysennä osaa hiuksista kevyesti vetämällä rennon vaikutelman aikaansaamiseksi. Kiinnitä hiuslenkin päälle kaunis, juhlaan sopiva hiuskoriste tai useampia pienempiä solkia.

juhlakampaus takaa

Boheemi romanttinen lainetyyli

Pese hiukset 1-2 päivää ennen juhlia. Käytä syväpuhdistavaa tai kosteuttavaa shampoota. Jos hiuksillasi on reilusti tuotejäämiä, käytä silloin syväpuhdistavaa shampoota. Levitä pestyjen hiusten latvoille hoitoa ja kiiltoa tuovaa öljyä tai jätettävää hoitoainetta.

Suihkuta kosteihiin hiuksiin muotoilusuihke, jossa on lämpösuoja ja föönaa hiukset harjaamatta. Se antaa hiuksille volyymia. Tämän jälkeen anna hiusten olla tai jos olet pessyt päivää ennen juhlaa, muotoile hiuksesi jo nyt.

Muotoillessa kihartele hiuksiin epäsäännöllisiä kiehkuroita osioittain. Osioiden ei tarvitse olla pieniä, joten tämä onnistuu nopeasti. Annan sitten hiusten olla rauhassa ja jäähtyä. Älä tee niille mitään enää samana päivänä, korkeintaan kiinnitä hiukset illalla parilla pinnillä päätä vasten, niin ne eivät hikoile niskassa nukkuessa.

rento kampaus sivu

Juhlapäivänä harjaa hiukset kevyesti läpi, suihkuta hiusten tyveen rakennesuihketta ja hiero sekä ravistele tyveä ja latvoja. Voit kiepauttaa osan hiuksista kiinni kauniilla hiussoljella tuomaan lisää juhlantuntua. Lopuksi vain kevyesti hiuskiinnettä ja aivan latvojen päihin pieni sipaisu kiiltoa.

Kiharat tekeytyvät yön aikana rauhassa ja näyttävät oikeasti paremmilta seuraavana päivänä. Näin saat rennon, mutta kauniin juhlatyylin hiuksille helposti, eikä juhlapäivänä hiusten laittaminen vie kuin muutaman minuutin.

rento kampaus takaa

Kaunis kukkakampaus

Aidot kukat kaunistavat myös kampausta. Sommittele mieleisistä kukista kaksi pientä kimppua ja sido ne rautalangalla. Yhdistä kaksi kimppua kukkapuolet ikään kuin vastakkain niin, että kimput menevät hiukan lomittain. Liitä ne tukevaan rautalankaan kiinni ohuemmalla langalla tai rautalangalla. Kiinnitä kukkakoriste hiustenvärisillä pinneillä. Voit halutessasi kietoa kukat rautalangalla vaikka hiuspantaan. Jos haluat tehdä hiuksiin vain pienen kukkakoristeen, kiinnitä aidot kukat hiussolkeen.

kukkaseppele kampaus

Upea kukkaletti

Legendaarinen letittäjä Matti Airola suunnitteli Pirkka-lehdelle upean kukkaletin, joka sopii hyvin myös juhliin. Airolan ura lettikampausten tekijänä alkoi omien tyttärien hiusten letittämisestä. Lisää lettien teosta isin ja tyttöjen hiushommat -blogista.

Juhlakampaus kukkaletti

Trendikäs läpivetoletti

Läpivetoletistä syntyy kaunis juhlakampaus. Ellet ole kokenut hiustenlaittaja, pyydä ystävää avuksi. Videolla Ida Jokikunnas näyttää vaihe vaiheelta kuinka läpivetoletti syntyy.

Läpivetoletti

Lue lisää:

JULKAISTU   27.4.2020TEKSTI   Ida Jokikunnas, Tanja Rinkinen ja Pirkan toimitus KUVAT   Riikka Kantinkoski, Joonas Salli, Janita Autio

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?