Tämän haluat tietää aurinkovoiteista

Millainen aurinkovoide kannattaa valita? Lue, millainen tuote sopii meikin alle ja miksi kasvoille tarvitaan eri voide kuin vartalolle.

Millainen aurinkosuoja kannattaa valita?

KÄYTÄ AINA aurinkovoidetta, joka antaa sekä UVB- että UVA-suojan. UVB-säteet polttavat, UVA-säteet taas aiheuttavat ennenaikaista vanhenemista eli rypistävät ja veltostuttavat ihoa. Lisäksi aurinko voi aiheuttaa iholle pigmenttiläiskiä ja tehdä ihon sävystä epätasaisen. Valitse Suomessakin korkea suojakerroin 30 tai 50. Aurinkosuojakerroin kannattaa muistaa myös arjessa, ei vain rannalla ollessa.

Muista lisätä aurinkovoidetta päivän mittaan niin lasten kuin aikuisten iholle. Aurinkovoidetta ei kannata säästellä. Pakkauksen ilmoittama suojakerroin toteutuu vain, jos voidetta käyttää riittävästi. Oikea kerta-annos aurinkovoidetta aikuisen iholle on kasvoille, korvanlehdille ja kaulalle teelusikallinen ja vartalolle 2-4 ruokalusikallista.

Valitse kasvoille aina oma aurinkosuoja. Vartalolle tarkoitetut aurinkovoiteet voivat tukkia kasvojen ihohuokoset ja aiheuttaa epäpuhtauksia. Myynnissä on nyt myös päivävoiteita, joissa on korkea suojakerroin. Ne toimivat myös meikin alla eivätkä rullaa.

Sekä kemialliset että fysikaaliset suojafiltterit ovat turvallisia. Kemialliset aurinkosuojafiltterit imeytyvät ihoon ja imevät UV-säteet itseensä muuttaen ne vaarattomaksi lämpöenergiaksi. Fysikaaliset filtterit taas heijastavat UV-säteet pois iholta. Mikään aurinkovoide ei silti suojaa UV-säteilyltä täydellisesti. Jos kuitenkin haluat aurinkosuojan, joka jää vain ihon pinnalle, kokeile mineraalivoiteita.

Myös hiukset kannattaa suojata auringolta. UV-säteet kuivattavat hiuksia ja haalistavat värjättyjen hiusten hiusväriä. Hiusten suojaksi sopii esimerkiksi jätettävä hoitoaine suihkeena tai voidemaisena sekä kosteuden hiuksiin lukitseva hiusöljy.

Hehkua ilman aurinkoa!

Kokeile näitä uutuuksia kasvoille:

LP-ampullit Ampulleihin pakattu tehotiiviste kiinteyttää kasvojen ihoa viikon kuurina. L’Oréal Paris Age Perfect Retightening Ampoules 19,90 e, valikoidut K-Citymarketit.

gosh-paletti Varjostus- ja korostusväripaletista on moneksi. Kokeile sävyjä myös luomille. GOSH Contour’n Strobe Kit 001 Light 24,90 e, valikoidut K-Citymarketit.

Tanologist-Self-Tan-Drops-Medium Itseruskettavat tipat sekoitetaan mihin tahansa kasvovoiteeseen, joten sävy on helppo säätää itselle sopivaksi. Tanologist Self Tan Drops Medium 19,90 e, valikoidut K-Citymarketit.

Varma valinta silmiin

Tiesitkö, että ruskea luomiväri käy kaikille? Lämmin pronssi tuo kasvoille pehmeää hehkua, kylmä myyränruskea taas terästää katsetta ja häivyttää raskaita luomia. Kokeile luomiväriä myös silmänrajauksiin.

isadora luomivari

IsaDora Single Power Eye Shadow 09 Copper Coin -luomiväri 13,90 e, valikoidut K-Citymarketit.

Hanki ainakin nämä!

kynsitarrat

Jos et ehdi kuivatella kynsilakkaa, kokeile nopeita kynsitarroja. Upeat ja kestävät! Dashing Diva Gloss Palette Gel Nails Strips 12,90 €/pkt, K-Citymarketit.

Kevään ensimerkit

PI4 21 kauneus 2

*Meren mineraaleja ja merilevää sisältävä hoitoaine hellii värjättyjä hiuksia. Maui Moisture Sea Minerals Conditioner 12,90 e. 2. Kasvojen hieronta jadekivirullalla kiinteyttää ja kirkastaa ihoa. Ibero kasvorolleri jadekivestä 24,90 e. 3. Mineraaliaurinkovoide antaa kasvoille luotettavan suojan. Nivea Sun UV Face Mineral Cream SK 50 13,35 e. 4. Konepestävät pesulaput korvaavat vanun meikinpoistossa ja kasvoveden levityksessä. Garnier Skin Active Micellar Reusable Eco Pads 6,95 e/3 kpl. 5. Napakoittava kasvo­voide antaa myös aurinkosuojan. Lumene Lumo Silottava & kiinteyttävä päivävoide SK 30 25,90 e. 6. Tiktokissa hehkutettu ripsiväri pidentää ripsiä reilusti. Upea hinta-laatusuhde. Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara Black 13,90 e. 7. Ohut meikkivoide peittää sopivasti ja pysyy hyvin. L’Oréal Paris Infallible 24 h Fresh Wear Foundation 140 Golden Beige 18,90 e. 8. Käytä meikkisientä kosteana, niin saat heleän meikin. Ibero meikkisieni matcha 6,50 e. 9. Koko perheelle sopivalla raikkaalla pesugeelillä voi pestä myös hiukset. The Body Shop Lemon Purifying Hair & Body Wash 12,90 e. 10. A-vitamiiniseerumi uudistaa ihoa. Käytä öisin! Formula 10.0.6 Retinol Serum 14,90 e.
* Kaikki tuotteet Citymarketeista tai valikoiduista K-Citymarketeista.

Lue lisää:

JULKAISTU   30.3.2021TEKSTI   Hanna PesonenKUVAT   Karoliina Jääskeläinen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?