kaupat hollanti

Strösseliä leivän päälle Hollannissa

Hollannissa ei pelätä kokeilla erilaisia uusia ruokia ja makuja.

ON KESKIPÄIVÄ HOOFDDORPIN kylässä sijaitsevassa Albert Heijn -myymälässä. Lounasaika on alkanut, ja tauolle livahtaa myös osa myymälän työntekijöistä. Kauppias Miguel Soeters syö lounaaksi leipää, broodjes.

– Ei terveellistä, mutta hyvää! hän huikkaa.

Työkaveri yhtyy seuraan, ja hänelläkin on mukanaan leipää, valmiiksi viipaloitua täysjyväleipää. Päälle hän aikoo levittää hummusta tai suklaalevitettä. hollanti leivat Hollantilainen syö leipää aamupalaksi ja lounaaksi. Tyypillinen lounasleipä on valmiiksi viipaloitu vehnäleipä, jonka päällä on lihaleikkeleitä, juustoa, pähkinälevitettä – tai hagelslagia eli strösseliä.

Myymäläpäällikkö Henk Schilder lähtee innoissaan esittelemään strösselihyllyä, jossa on suuri valikoima eri värisiä ja mallisia sokerirakeita. Näitä strösseleitä ei siis laiteta kakun tai jäätelön koristeeksi vaan leivän päälle. Tämä ei ole vain lasten juttu, vaan strösseliä syövät myös aikuiset.

– Meiltä löytyy kotoa tätä ja tätä makua... Schilder esittelee ja ottaa esiin purkin, johon voi itse kerätä haluamaansa makua automaatista. hollanti strosselit Vastapäisellä hyllyllä ovat leivonta-ainekset – mutta hetkinen, missä ovat jauhot? Suurimman osan hyllytilasta vievät valmispakkaukset. Niihin tarvitsee lisätä vain vettä, ja tuloksena on kakku, piirakka tai muffineja.

HEDELMÄ- JA VIHANNESOSASTOLLA Fleur van Giersbergen on tekemässä ostoksia, mutta kori on vielä tyhjä. Mitä hän ajatteli ostaa?

– Illallista, mutta en tiedä vielä mitä tekisin. Jotain tuoretta, van Giersbergenvastaa.

Tämä tuskin on ongelma, sillä noin puolet koko myymälän pinta-alasta on täytetty tuoretavaralla. Kaupassa on runsaasti valmiiksi siivuttuja tuoreita vihanneksia, kuten porkkanaa, sipulia, salaattia, papuja, marjoja sekä valmiiksi viipaloituja ja kuorittuja hedelmiä. hollanti salaatit Jos viipaloidut vihannekset tuntuvat liian työläiltä valmistaa, tarjolla on myös suuri valikoima valmistuorepakkauksia. Niihin on valittu valmiiksi kaikki tai osa ruoka-annoksen aineksista, ja myös resepti löytyy pakkauksesta. On myös valmiita curryja, indonesialaista ruokaa, sushia ja pokebowleja.

– Ihmiset syövät nykyään terveellisemmin, ja haluamme vastata tähän kysyntään. Hollantilaiset eivät pelkää kokeilla erilaisia ruokia, joten meillä on paljon erilaisia makuja tarjolla, Schilder sanoo. hollanti leikkeleet Helppous on tärkeää, mutta pitää myös muistaa, että hollantilainen ei halua maksaa liikaa.

Ruoan pitää olla edullista eli goedkoop. Sanalla on kaksoismerkitys, sillä goedkoop tarkoittaa samalla sekä halpaa että hyvää kauppaa.

Alankomaat

Näitä löytyy: päivittäin vaihtuvat leikkokukat, itsekohoava vehnäjauho, kasvisten napostelupakkaukset, turkkilainen leipä

Kiven alla: tuoretiskin merenelävät ja lihat, halloumjuusto, erikoisjauhot, kuten ruisjauho, grillimakkarat, siiderit

Maista: Hollantilaisilla on oma salmiakkinsa nimeltään drop.

Lue lisää

JULKAISTU   28.8.2019TEKSTI   Tanja KonsteniusKUVAT   Tanja Konstenius

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?