Niksi-Pirkka sticker

Sähköautojen läpimurto

Nyt olemme muutoksen kynnyksellä: tänä vuonna sähköautoilu on todella lyömässä läpi meillä Suomessa, sanoo Keskon autokaupan toimialajohtaja Matti Virtanen.

KUN MAAILMA ON ison muutoksen kynnyksellä, murros nousee otsikoihin ja ihmisten puheisiin usein niin isosti, että moni ehtii kyllästyä – ja sitten yhtäkkiä kaikki tapahtuu nopeammin kuin kukaan osasi odottaakaan.  Sähköautoilun kanssa on käymässä juuri näin. Aiheesta on puhuttu valtavasti ja ennusteita tehty. 

Silti kehitys on ollut hitaampaa kuin moni olisi toivonut. Nyt olemme kuitenkin muutoksen kynnyksellä: tänä vuonna sähköautoilu on todella lyömässä läpi meillä Suomessa.Läpimurto johtuu monesta asiasta: nykyään on saatavilla yhä edullisempia ja yhä useammalle sopivia sähköautoja, ja latauspisteitä alkaa olla lähes joka puolella. Oma vaikutuksensa on myös sillä, että me suomalaiset olemme nopeasti uutta omaksuvaa teknologiakansaa.

Menee kuitenkin vielä todella kauan, ennen kuin Suomen autokanta on sähköistynyt. Maassamme on paljon autoja, ja niitä käytetään kauan. Vaikka Suomessa myytäisiin seuraavat viisi vuotta pelkkiä sähköautoja, ne edustaisivat vain kolmasosaa koko autokannastamme.Siksi polttomoottoriautoilun loppua ei kannata maalailla ihan heti, eikä tavallisen auton ostajan tarvitse pelätä auton arvon romahdusta.

Päinvastoin hinnat voivat tarjonnan vähentyessä jopa nousta. Autot kulkevat siis vielä pitkään kahdella tavalla: sähköllä ja polttoaineella. Lopullisen muutoksen nopeus riippuu Suomessa eniten siitä, kuinka nopeasti latausverkosto laajenee. Sen eteen me täällä K-ryhmässä teemme töitä. Kauppojen pihoissa on lähes 400 K-Lataus-pistettä, ja tänäkin kesänä verkosto kasvoi taas 20 uudella pikalatauspisteellä. 

Kuka hän on

Matti Virtanen, K-Auton toimitusjohtaja, joka aloitti tehtävässään huhtikuussa 2021

Lataan akkuni

Olen intohimoinen tenniksen pelaaja ja innokas saksofonisti.

Vinkki pirkan lukijoille

Valitse auto sen mukaan, mitä itse pidät tärkeänä.

JULKAISTU   31.8.2021TEKSTI   Matti VirtanenKUVAT   Kristiina Kurronen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?