Pysy hyvissä väreissä – näin pidät hiusväristäsi huolta

Miten hiusvärin saa pidettyä kauniina, jos ei pääse kampaajalle? Näillä vinkeillä kirkastat hiusväriä ja piilotat tyvikasvun kotikonstein!

Miten saan pidettyä hiusvärin kauniina kotioloissa?

Kampaaja Anne Flink: ”Tyvikasvua voi häivyttää kotona jakaukseen tai hiusrajaan suihkutettavalla tyvisävytteellä. Siitä on saatavilla useita sävyjä. Käytä sitä kuiviin hiuksiin. Väri peittää myös harmaat, mutta peseytyy pois shampoopesussa. Vaaleiden hiusten tyvikasvua huijaa piiloon myös valkoinen kuivasampoo.

Jos vaalennetut hiukset muuttuvat samean näköisiksi, kannattaa kokeilla pesua syväpuhdistavalla shampoolla. Se poistaa hiuksista muotoilutuotteiden jäämät ja kirkastaa hiusväriä. Haalistunutta hiusväriä terästää sävyttävä tehohoito, josta on saatavilla useita sävyjä. Anna tehohoidon vaikuttaa pestyissä, pyyhekuivissa hiuksissa 10–15 minuuttia ja huuhdo. Jos tukka on kovin käsitelty ja kuiva, lyhyempikin aika voi riittää. Tarvittaessa voit laimentaa sävyttävää tehohoitoa tavallisella hoitoaineella, niin saat maltillisemman sävyn.”

Millainen shampoo kannattaa valita värjätyille hiuksille?

”Kosteuttava shampoo auttaa hiuksia pysymään hyvässä kunnossa. Kun hiukset kiiltävät, värikin näyttää paremmalta. Sulfaatittomat shampoot ovat parhaita intensiivisille värisävyille, sillä sulfaatiton koostumus pesee hiukset hellävaraisemmin.

Älä pese hiuksiasi liian kuumalla vedellä, sillä se kuivattaa hiusta ja avaa hiussuomua, jolloin kiilto häviää ja väri haalistuu herkemmin. Lämmin vesi voi myös irrottaa vesiputkista metalleja ja epäpuhtauksia, jotka saattavat tehdä vaaleasta hiusväristä tunkkaisen ja jopa vihertävän. Shampoopesun jälkeen hiuksia kannattaa kosteuttaa tehokkaasti hoitoaineella, hiusnaamiolla ja jätettävällä hoitoaineella. Lisäkiiltoa antavat erilaiset kiiltoa tuovat tuotteet, kuten hiusöljy.”

Miten voin ehkäistä vaalennetun tukan kellastumista?

”Kun haluat pitää vaalennetut, vaaleiksi värjätyt tai raidoitetut hiukset viileän sävyisinä, suosittelen hopeashampoota. Kun shampoossa on paljon violettipigmenttiä, se taittaa hiuksista lämpimiä vivahteita todella tehokkaasti.

Käytä tällaista shampoota tavallisen shampoosi rinnalla 1-4 kertaa kuukaudessa hiusten pesuvälistä riippuen. Lämpöä taittavat tuotteet sopivat myös harmaiden ja harmaantuvien hiusten pesuun, sillä ne kirkastavat myös harmaata sävyä.”

Kevään pääasiat

PI3 21 kauneus hiustuotteet

Koko perheen hiukset ja hiuspohjan puhdistaa silikoniton luomushampoo. Raikas omenan tuoksu! Lavera Family Shampoo 7,40 €. Ohuiden hiusten kotimaisessa hoitoaineessa on vehnäproteiinia, joka antaa kiiltoa ja selvittää muttei latista. Metsäinen tuoksu. XZ Havu Hoitoaine 2,79 €. Palashampoo on riittoisa muoviton vaihtoehto perinteiselle shampoolle. Kosteuttava pala on helppo vaahdottaa kämmenissä veden avulla. Garnier Respons Coco & Organic Aloe Vera Solid Shampoo 5,95 €. Ripsiä pidentävä maskara on 95-prosenttisesti luonnollinen. Kapea harja ulottuu hyvin ripsien tyveen, ja väri pysyy hyvin jopa lumituiskussa. IsaDora Nature Enhanced Length Mascara 18,50 €. Hajusteeton muotoilusuihke suojaa hiuksia lämmöltä ja torjuu sähköisyyttä. Käy myös herkälle hiuspohjalle. Erisan Lämpösuojallinen muotoilusuihke 6,59 €. Hajusteeton käsivoide on monitoimituote. Se sopii herkillekin käsille ja SOS-voiteeksi myös kasvojen ja vartalon kuiviin kohtiin. Lumene Nordic Sensitive Hajusteeton käsivoide 6,90 €. Silikoniton hennon tukan tehohoito kosteuttaa ja selvittää hiukset latistamatta. Garnier Fructis Hair Food Watermelon -hiusnaamio 6,90 €. Rasvoittuvaa hiuspohjaa tasapainottavat minttu ja sitruunaruoho. Shampoo ei ärsytä herkkää hiuspohjaa. Schwarzkopf Nature Moments Men Shampoo Mint+Lemongrass 2,79 €. Kaikki tuotteet K-Citymarketeista tai valikoiduista K-Citymarketeista.

Lue lisää:

JULKAISTU   2.10.2021TEKSTI   Hanna Pesonen KUVAT   Getty Images ja Johanna Kinnari

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?