Pieni suuri teko: Kauppiaan idea tuo iloa pienten lasten kauppakäynteihin

Turun K-Market Kirstinpuiston ovensuussa pienempiä asiakkaita tervehtii rivistö K-mopoja ja Pirkka-keppihevosia. Heidi Carrassin 3-vuotias tytär Minea käyttää menopelejä jokaisella kauppakäynnillä. – Nämä lelut ovat olleet meille arki-iltojen pelastus. Tännehän halutaan silloinkin, kun meillä ei ole mitään ostettavaa, Carrassi naurahtaa.

Kauppias Mikko Holopainen halusi tehdä kaupassa käynnistä mukavampaa myös pienille lapsille. Kun hän törmäsi Instagramissa paikallisen nuoren käsityönä valmistamiin keppihevosiin, hän teki oitis tilauksen ja hankki niiden kaveriksi pari potkumopoa. Lelut olivat pienempien asiakkaiden aktiivisessa käytössä yli vuoden hänen toimiessaan kauppiaana Littoisissa, ja saivat erinomaista palautetta. Siksi hän päätti ottaa ne mukaansa siirtyessään kauppiaaksi K-Market Kirstinpuistoon viime syksynä.

"Tosi hyvä innovaatio tuoda lapsille tekemistä, koska lapsetkin kuuluvat tänne arkielämään ja kauppoihin. Helpottaa vanhempienkin roolia, kun lapsilla on jotain mielekästä tekemistä", Carassi kommentoi.

Kauppias iloitsee, että hänen leikkisästi nimeämät Pirkka-keppihevoset ja K-mopot ovat jatkuvassa käytössä myös uudessa kauppapaikassa. Kirstinpuisto on uusi asuinalue Turussa, ja Holopainen toivoo, että ne luovat osaltaan yhteisöllisyyttä, mikä vaikuttaa myönteisesti koko alueen ilmapiiriin.

"Kyllä sen näkee, että lelut helpottavat kaupassa käyntiä, kun lapsilla on vähän tekemistä ostosten keräämisen yhteyteen. Saadaan semmoinen hyvä fiilis koko porukalle", Holopainen kertoo tyytyväisenä.

K-mopot vetävät pidemmän korren

K-mopot ovat olleet päiväkoti-ikäisten lasten keskuudessa Pirkka-keppihevosia suositumpia. Niillä pääsee lujempaa. Lasten vauhdikkaampi liikkuminen ei ole aiheuttanut kaupassa ongelmia. Kirstinpuiston K-Marketin leveillä käytävillä on hyvin tilaa huristella.

"Kaupalla on ollut pelkästään positiivisia kohtaamisia Minean ja muiden asiakkaiden kanssa. Hän kerää yleensä vastaantulevilta asiakkailta hymyjä ja iloisia katseita", Carassi kertoo.

Kaupassa ostoksilla olleet Renni Sinkkonen ja Sumu Salminen ovat nähneet lelut lasten käytössä ja pitävät niitä pelkästään hyvänä asiana. He muistelevat omia lapsuuden kaupparetkiään ja tietävät, miten tylsää lapsena voi olla kaupassa.

"Usein, kun lapsia tuodaan kauppaan, he ovat tosi tylsistyneitä ja huutavat, rääkyvät ja kiljuvat. On tosi hyvä, että saadaan jotain tekemistä lapsille kauppareissun ajaksi", kommentoi Sinkkonen.

Kaupassa liikkuu välillä useampikin lapsi omilla leluillaan. Heitä Carassit ovat tähän mennessä katselleet vain hyllyjen välistä.

"Vähän on katseltu, jos joku muu on ajellut mopolla, että tuollakin menee joku. Mutta ei ole ihan uskallettu vielä mopokaveruutta kehitellä. Ehkä se on edessä vielä."

Mikko ja Jonna Holopainen aloittivat Turun K-Market Kirstinpuiston kauppiaina syyskuussa 2023. Holopaisten kauppiasura alkoi vuonna 2016 K-Market Vyyryläisenmäessä. He ovat toimineet myös K-Market Littoisten sekä K-Market Hurttivuoren kauppiaina.

JULKAISTU   16.2.2024

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?