Paljain jaloin kohti kesää

Kesä on mainiota aikaa hoitaa jalkoja. Hoidon ei tarvitse olla monimutkaista tai kallista. Lue helpot vinkit!

Anna luonnon hoitaa!

Kesällä kannattaa antaa luonnon hoitaa jalkoja. Paljain jaloin kävely hiekalla tai kalliolla hellii jalkojen ihoa ja pieniä lihaksia. Jalkojen iho saa luonnonmukaisen kuorinnan. Samalla haastat ja kehität tasapainoasi! Diabeetikoille paljain jaloin kävely ei silti sovi.

Käytä raspia harkiten

Jalkojen ihoa on myös hyvä kuoria, mutta raspiin kannattaa tarttua vain harkiten. Kovettumien liiallinen raspaaminen voi nimittäin vain pahentaa tilannetta, koska iho alkaa puolustautua ”ulkoista uhkaa” vastaan tuottamalla lisää sarveisainetta.

Jätä kovettumat ammattilaisen hoidettavaksi

Jos jalkojen ihossa on pahoja kovettumia, ne kannattaa jättää jalkahoitajan poistettaviksi. Päivittäinen pesu ja voitelu jalkavoiteella ovat parasta kotihoitoa. Pese ja kuivaa jalat huolellisesti. Tarkista samalla kynnet ja varvasvälit. Onhan iho ehjä? Huomaatko kynsissä muutoksia? Jos kynnet paksuuntuvat tai kellertävät, varmista, ettei kyse ole sieni-infektiosta.

Millainen voide?

Valitse jalkavoide tarpeen mukaan: kuivat jalat tarvitsevat kosteutta ja helposti turpoavat jalat viilennystä. Karheisiin kantapäihin tehoaa parhaiten urea- eli karbamidipitoinen jalkavoide, joka auttaa pehmentämään sarveistunutta ihoa. Tee voitelusta rutiini: rasvaa jalat illalla sängyssä ja pue jalkoihin yöksi puuvillasukat tehostamaan hoitavaa vaikutusta.

Vältä rakot

Kesäkengistä tulevia rakkoja voi torjua talkilla, rakkolaastareilla ja sukilla. Myös jalkateriin suihkutettava silkkisuihke voi auttaa, sillä se muodostaa iholle läpinäkyvän suojakalvon. Käytä näitä apukeinoja jo ennen kuin ongelmia ilmenee. Aja uudet kengät sisään kotona ennen pitkiä kävelyitä.

Lue lisää:

JULKAISTU   2.6.2021TEKSTI   Hanna PesonenKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?