Paakirjoitus Mikko Mykra

Pakko liikkua!

Meistä jokainen tietää, kuinka ilmastoystävällisiä valintoja tehdään ja miten hiilidioksidipäästöjä vähennetään arjen vastuullisilla valinnoilla.

OPIMME VALTAVALLA VAUHDILLA lisää kulutuksen päästövaikutuksista. Autoilulle on toistaiseksi annettu ilmastotaistelussa pahiksen rooli.

Suomen hiilidioksidipäästöistä 17 prosenttia tulee tieliikenteestä, henkilöautoliikenteen osuus on 9 prosenttia. Päästöjen määrä ei ole merkityksetön, mutta liikkuminen on meille kaikille päivittäinen välttämättömyys.

Liikkumisen tarpeiden ja hiilidioksidipäästöjen välillä on ristiriita, jonka pienentämiseen ei ole yhtä oikeaa, kaikille sopivaa ratkaisua. Polkupyörä ei sovellu jokaisen työmatkaan. Sähköautoilu puolestaan ei ole vielä mahdollista läheskään kaikille.

JOKAINEN MEISTÄ VALITSEE arkeensa parhaiten sopivat ratkaisut – ja niistä syyllistäminen tuntuu varmasti jokaisesta kurjalta. Autoalan ihmisenä toivon, että kaikista päästöjen vähentämiseen tähtäävistä teoista annettaisiin ihmisille tunnustusta.

Jo uuden auton hankkiminen pienentää hiilijalanjälkeä. Uuden bensa- ja dieselauton päästöt ovat lähes varmasti pienemmät kuin edellisen auton, kaasu-, hybridi- ja sähköautoista puhumattakaan.

Iso harppaus ilmastotaistelussa on Volkswagenin ensi vuonna markkinoille tuleva ID.3-täyssähköauto. Koko auto valmistetaan hiilineutraalisti, ja jos sen lataamiseen käyttää uusiutuvaa sähköä vaikkapa K-latauspisteissä, pääsee autoilemaan kokonaan ilman päästöjä.

Vaikka työtä on paljon, uskon, että pystymme yhdessä vähentämään liikkumisen päästöjä. Hiilidioksidigramma kerrallaan.

Saanko esittäytyä

Mikko Mykrä, isä, puoliso, poika ja veli. Autokauppias isolla K:lla.

Arjessani tärkeintä on

Hyvä tekemisen meininki, aikaansaaminen ja itseään rohkeasti toteuttavat ihmiset ympärilläni.

Tulevaisuudessa toivon

tuleville sukupolville hyvin hoidetun maailman, jossa hiilineutraali autoilu on itsestäänselvyys.

JULKAISTU   30.10.2019TEKSTI   Mikko Mykrä, Volkswagen Suomen johtaja, K-AutoKUVAT   Antti Raatikainen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?