pääsiäisniksit iStock

TOP 10: Pääsiäisen niksit

Pääsiäinen ei tule ilman niksejä! Niksi-Pirkka tarjoaa pääsiäisen TOP 10 -niksit lähituotantona suomalaisilta.

1. Pihi pääsiäispupu

"Suklaamunissa on vähän suklaata. Pääsiäisenä tulee halvemmaksi, jos ostat suklaalevyn ja samalla annat lapsellesi edellisvuotisesta pääsiäismunasta keltaisen munan ja ostat kirpparilta pienen yllätyksen sisälle."

2. Rairuohoa kahvilla

"Jos kahvinsuodatuspussi on täynnä kahvinporoja, sen voi nostaa sellaisenaan sopivaan ruukkuun tai purkkiin ja kylvää siihen rairuohon siemenet. Saat jokaisella kastelulla hieman kahvin tuoksua."

3. Rairuohoa oudoissa paikoissa

Rairuohon voi suomalaisten niksinikkarien mukaan kylvää:

4. Kätyrille housut

"Kinder-munien sisuksista saat näin ihania Minions-elokuvan hahmoja. Housut syntyvät vanhoista farkuista ja silmät voi piirtää tussilla tai liimata valmiita. Päälaelle voi laittaa narun ja ripustaa koristeet pääsiäiseksi maljakkoon oksiin roikkumaan."

5. Slaissaa mun Mignon

"Leikkaa Mignon-muna kuorimisen jälkeen kananmunaleikkurilla, niin se on helpompi syödä."

6. Ei ulospääsyä?

"Piirrä leikkialueelle kolme viivaa, joiden välit ovat noin viisi metriä. Keskimmäisen viivan kohdalle asetetaan höyhen, takimmaiset rajat ovat maaleja. Lapset jaetaan kahteen joukkueeseen ja joukkueet koettavat puhaltaen saada höyhenen vastapuolen maaliin. Maalin jälkeen aloitetaan peli taas keskiviivalta. Eniten maaleja saanut voittaa."

7. Sesonkisisustajan yllätystyyny

"Jos Sinulla on tapana vaihtaa sisustustyynyihisi uudet päälliset, jätä edelliset joulu-, pääsiäis- tai kesäpäälliset uuden alle. Minun tyynyssäni on viisi vetoketjullista päällistä ja hyvin toimii, eivät ole kadoksissa."

8. Virpomisvitsat, osa 1

"Älä heitä virpojien jättämiä vitsoja pääsiäisen jälkeen roskiin. Pienellä vaivalla irrottelet niistä koristeet, joista suurinta osaa voit käyttää ensi pääsiäisenä uusien vitsojen/koristeiden teossa. Ja paljaat pajunoksat kelpaavat kompostiin."

9. Virpomisvitsat, osa 2

"Säilytä pääsiäisenä virpomisvitsat. Voit laittaa ne keväällä kasvimaalle tai kesällä mansikkapenkkiin pystyyn karkottamaan lintuja. Voit lisätä niihin pitkiä suikaleita/nauhoja liehumaan."

10. DIY-laituri (omalla riskillä!)

"Pyydä ystäviltäsi ja naapureiltasi kaikki pääsiäismunien muovikuoret ja vanhat sukkahousut. Sullo kuoret sukkahousuihin ja solmi päät. Kesällä voit rakentaa sukkahousuista ja munankuorista ponttonilaiturin. Kyllä naapurit ovat ihmeissään!"

JULKAISTU   9.2.2020TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   iStock

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?