Olavi Uusivirta aloitus

Olavi, Pamela, Susanna ja Marja - lue parhaat kesähenkkarit uudelleen

Olavi Uusivirta, Pamela Tola, Marja Hintikka ja Susanna Laine. Lue uudelleen, miten valovoimaiset suomalaiset suunnittelivat viettävänsä kesää.

Kuva: Konsta Leppänen

Olavi Uusivirta: Onnen ohut taika

– Heti kun ajattelet, että nyt taidan olla onnellinen, taika katoaa. Se on vähän kuin hengittäminen: kun sen tiedostaa, mikään ei enää tapahdu automaattisesti.

Näin kertoi muusikko Olavi Uusivirta Pirkka-lehden haastattelussa kesällä 2018.

Kun Olavia tuolloin pyydettiin valitsemaan viisi suosikkikesäbiisiään, hän nosti esiin muun muassa J. Karjalaisen Yhtyeineen ja kappaleen: Villejä lupiineja

– En osannut nähdä tämän kappaleen erityislaatua vielä sen ilmestyessä. Vasta kolmeakymppiä lähestyessä ymmärsin yhtäkkiä, että tämähän kertoo kuolemasta, ja tässähän on maailman paras kitararaita.

Lue Olavin tarina parin vuoden takaa: Olavi Uusivirta: Onnen ohut taika

Pamela Tola: Herkkä ja vahva

Pirkka0619 pamelatola viivihuuska-4

Kuva: Viivi Huuska

– Omat vanhempani kuolivat, kun olin nuori, ja siksi käsitykseni vanhenemisesta oli vääristynyt tai puutteellinen. Kun ei voi seurata läheltä, miten esimerkiksi oma vanhempi ikääntyy, vanhuus ja vanheneminen ovat jääneet minulle etäisiksi ja vähän pelottaviksi asioiksi, kertoi näyttelijä Pamela Tola viime kesänä.

Vanhuus ja vanheneminen olivat mietityttäneet tuolloin 37-vuotiasta Pamelaa koko aikuisiän. Erityisesti aihe oli hänellä mielessä viime vuonna, kun hän ohjasi elokuvan Teräsleidit, mustan komedian kolmesta yli 75-vuotiaasta sisaruksesta.

Lue, mitä muuta Pamela mietti kesällä 2019: Pamela Tola: Herkkä ja vahva

Susanna Laine: Ujon tytön työvoitto

susanna laine 1 Kuva: Konsta Leppänen

– En todellakaan ollut luokan suosituin tyttö. Moni ala-astekaverini on varmasti yllättynyt nähdessään minut televisiossa. Että mitä tuo hissukka tuolla oikein tekee?

Tv-juontaja Susanna Laine haaveili lapsena salaa teatterilavoista. Nähtyään koululuokan kanssa Seinäjoen teatterissa näytelmän Oz – Maan velho, kaikki oli selvää: tuonne hän halusi.

– Soimaan itseäni ajattelemalla, että en oikeasti osaa mitään. Miksi olen tehnyt kaikkea vähän, mutta en koskaan ole opetellut mitään asiaa huippuun asti? Toisaalta se sopii luonteelleni. Se voi olla myös kotoa opittua, sillä meille opetettiin, että kaikessa ei tarvitse olla paras. Yrittää kannattaa silti aina. Pohjalaista minussa on sekin, että tekemisillään ei sovi ylpeillä, hän kertoi kesällä 2017.

Lue koko tarina: Susanna Laine: Ujon tytön työvoitto

Marja Hintikka: Tavallinen elämä on kaunista

marja hintikka nosto

Kuva: Janita Autio

– Kevät pakotti rauhoittumaan ja näkemään jotain, mitä en ollut ennen nähnyt. Se osoitti myös elämän arvaamattomuuden, tv-toimittaja ja -juontaja Marja Hintikka sanoo tämän kesän haastattelussa.

Koronakevät opetti senkin, ettei matkustaminen ole itsestäänselvyys. Ei edes oman maan sisällä liikkuminen. Viime ajat ovat entisestään opettaneet hakemaan rauhaa arjesta.

– Tavallinen elämä on kaunista. Pyrin syvään tyytyväisyyteen tässä ja nyt. Silloinkin, kun muuten tuntuisi vaikealta.

Lue koko juttu: Marja Hintikka: Tavallinen elämä on kaunista

JULKAISTU   1.7.2020TEKSTI   Eeva Lauronen, Emilia Saloranta ja Pirjo Houni

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?