Tuotteen takana: Elinvoimaa hiuksille nokkosesta

Tuotekehityspäällikkö Outi Tarakkamäki Berneriltä hoitaa suomalaisia hiuksia mineraaleja ja vitamiineja sisältävillä nokkostuotteilla.

”Etsimme hiustenhoitosarjaamme kotimaista kasvia, jota on käytetty perinteisesti hiusten hoitoon. Hiuksia on ennen huuhdottu nokkosvedellä, koska sen on uskottu tekevän hiuksista pehmeät ja sileät. Siitä saimme idean XZ Natura Nokkonen -tuotesarjaan. Siihen käytettävät nokkoset tuotetaan pohjoissuomalaisella pienviljelmällä ja uute valmistetaan Tampereella. Nokkosuute sisältää muun muassa useita mineraaleja ja runsaasti vitamiineja.

Tuotekehitystyössä parasta on ideointi ja innovaatioiden etsiminen. Hauskinta antia on uuden koostumuksen testaaminen sekä uusien tuoksujen etsintä. Tärkeintä on saada aikaan oikeanlainen koostumus, testata ja taata tuotteiden turvallisuus. Tuotteemme kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Pystymme vaikuttamaan valinnoillamme raaka-aineiden ja pakkausten kotimaisuuteen sekä käyttämämme energian vihreyteen. Tuotteillamme onkin avainlippumerkki. 

Nokkonen-tuotesarja soveltuu myös kiharille ja värjätyille hiuksille, ja sen tuoksu tuo mieleen kevään ensimmäisen vihreyden ja nokkosen kukkien makeuden. Shampoo on sulfaatiton ja sisältää hellävaraisesti puhdistavia aineita. Kaupoissa Nokkonen-tuotesarja on elo-syyskuun vaihteessa.

Löysin uudelleen lapsuuden kuvista tutut kiharat hiuksistani uusien sulfaatittomien shampoiden avulla. Kosmetiikassa arvostan tuotteita, jotka ovat yksinkertaisia mutta toimivia, kuten vähän ainesosia sisältävät mineraalimeikit. Suosikkituoksuni ovat makeita ja raikkaita. 

Jos saisin vapaat kädet ja rajattoman budjetin tuotekehitystyöhön, tulisi tuotteista varmaan järjettömän kalliita, mutta mahdollisimman kestävästi ja ympäristöystävällisesti tuotettuja.”

XZ Natura -tuotesarjaan kuuluvat myös muun muassa Kanerva-shampoo ja Koivunmahla-hoitoaine.*

JULKAISTU   29.7.2020TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Kaisu Jouppi

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?