Näin valitset aurinkovoiteen

Mikä aurinkovoide sopii meikin alle? Entä mikä voide ei tahraa vaatteita? Katso kosmetologi Anne Lohinivan vinkit aurinkoiseen kesään!

Antaako BB-voide riittävän aurinkosuojan kasvoille? Entä voiko meikkivoiteen alla käyttää aurinkovoidetta?

Auringolta ei voi suojatua liikaa. Käytän kasvoillani aina suojakerrointa 50. Aurinkovoidetta voi mainiosti käyttää myös meikkivoiteen tai BB-voiteen alla. Levitä kosteusvoide aamulla kasvoillesi normaaliin tapaan. Kun se on imeytynyt kunnolla, sivele päälle aurinkovoide. Meikkivoidetta kevyempi BB-voide kosteuttaa, peittää ja sisältää yleensä aurinkosuojan, mutta aurinkorannalla pelkkä BB-voiteen suoja ei riitä. Silmänympärysten herkkä iho on helpointa suojata aurinkolaseilla ja hiukset päähineellä. Onneksi enää ei ole muotia paahtaa ihoa auringossa. Liiallinen aurinko kuivattaa ja vahingoittaa ihoa. Kosteuta iho erityisen hyvin auringonoton jälkeen.

__Mikä koko perheen aurinkotuote suojaa, mutta ei tahraa vaatteita? __

Koko perheen käyttöön sopii esimerkiksi progressiivinen suihke, joka antaa sitä tehokkaamman aurinkosuojan, mitä useamman kerroksen sitä suihkuttaa. Sopii kasvoille ja vartalolle, ei jätä ihoa valkoiseksi tai tahraa.

Mikä on lapselle sopiva suojakerroin?

Lasten aurinkotuotteissa suojakerroin on vähintään 50. Valitse kevyt, vettähylkivä ja hajusteeton voide. Se sopii myös herkälle iholle. Voidetta lisätään kahden tunnin välein ja aina uinnin jälkeen.

*Asiantuntijana Anne Lohiniva, Cidesco-kosmetologi, SKY ja yrittäjä *

Lue lisää:

JULKAISTU   3.6.2020TEKSTI   Anne LohinivaKUVAT   Viola Minerva Virtamo

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?