Mistä tunnistaa laadukkaan ruoan?

Ruoan hyvän laadun tuntee ensisijaisesti maussa. Lue, mistä muista asioista voit tunnistaa laadukkaan ruoan!

1. Suosi sesonkia

Suosi satokauden kasviksia ja hedelmiä, sillä ne ovat parhaimmillaan maun ja kypsyyden suhteen. Alkutalven parhaimmistoon kuuluvat veriappelsiinit, joiden satokausi on lyhyt. Ne ovat yleensä peräisin Italian Sisiliasta. Veriappelsiinin väri vaihtelee oranssista tummanpunaiseen. Värin vaihtelu on ominaista hedelmälle.

2. Osta aitoa ja alkuperäistä

Karjalanpiirakat sekoitetaan usein riisipiirakoihin. Aidoilla karjalanpiirakoilla on EU:n Aito perinteinen tuote (ATP) -suojaus. Ne on leivottu perinteisellä tavalla, ja kuori on ohut. Taikinassa on ruista enemmän kuin vehnää.

3. Tutki tuoteselostetta

Mysleissä riittää valikoimaa, mutta miten löytää paras ja sopivin? Tarkista pakkausmerkinnöistä käytetyn rasvan määrä ja laatu, sokereiden määrä, kuitupitoisuus sekä paljonko myslissä on suolaa. Myös kuivahedelmien, siementen ja pähkinöiden määrä kertoo paljon.

4. Suosi puhtaita raaka-aineita

Hyvä mehu on tehty 100-prosenttisesti marjojen tai hedelmien omasta mehusta. Esimerkiksi Pirkan kylmäpuristetussa mustaherukkamehussa ei ole lainkaan vettä tai sokeria ja makeutusaineita.

Laatu ratkaisee kaikissa K-kaupan merkeissä

Pirkka Parhaat-tuotesarja on vaativammille asiakkaille ja ennen kaikkea herkutteluun. Tuotteissa on käytetty korkea­laatuisia ja puhtaita raaka-aineita. Alkuperä ja valmistustapa ovat aitoja. Esimerkiksi Pirkka Parhaat -vuohen­gouda on suomalaisesta vuohenmaidosta Suomessa valmistettu ja neljä kuukautta kypsytetty.

Pirkka-tuotteita on valikoimissa jo 2 800, ja niitä on hyvin saatavilla. Pirkka-merkki on kuluttajalle tuttu, luotettava, vastuullinen ja vaivaton. Tuotteiden laatu on tasainen, hinta sopiva ja valikoima laaja. Pirkan­ bataatti-chilikeitto on kerännyt kehuja hinta-laatusuhteestaan. Se on Suomessa valmistettu vegaaninen valmisruoka.

K-Menu-tuotteet tulivat kauppoihin vuonna 2014. K-Menu on edullinen tuotesarja, mutta siinäkin on peruslaadun tae. K-Menu-tuotteet ovat edullisempia johtuen esimerkiksi suuremmasta pakkauskoosta. K-Menu-porkkanoita myydään kahden kilon pussissa ja mukana voi olla pari käyrempääkin juuresta.

Lue lisää asiantuntijoiden ajatuksia ruoan laadusta!

JULKAISTU   5.2.2021TEKSTI   Heidi KalmariKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)