meikkitrendit aloitus Getty Images

Meikkitrendit 2018: Kuparia ja pehmeitä linjoja

Meikkitrendit 2018 tuovat lisää luonnollisuutta, sormin pehmeiksi hierottuja linjoja, kuparin sävyn ja viileän megatrendin eli meidät!

1. Hot or not

Some on muuttanut meikkimaailmaakin. Nyt ollaan joko tai: välillä halutaan meikata isosti, rohkeasti ja ylpeästi Instagram-kuviin, lisätä erikoisefektejä myös kasvoille. Ja sitten on se arkinen meikkaus. Meikkivalikoimista löytyy molempia ääripäitä.

– Meikkaustyyli, jossa luodaan ihosta virheetöntä ja sileän photoshopattua, sen aika on ohi, sanoo Cécile Shrimpton. Hän on Lumene Finlandin ihonhoito ja meikit -tuotteiden johtaja.

Instagramin "I woke up like that" -postaukset ovat hiljainen signaali. Luonnollinen tyyli ja pehmeät linjat vahvistuvat: sormin lisätty meikki ja vaikka pehmeäksi hierottu silmänrajaus muuttaa arkistakin meikkaustamme vapaampaan suuntaan. Cécile Shrimpton arvioi, että luonnollisuus ja helppous ovat ehkä isot meikkitrendit 2018.

Contouring eli valon ja varjon korostus kasvoilla oli ja meni. Nyt luodaan vain valokohtia, ja se on tietysti helpotus meille meikkaajille – huomattavasti helpompaa!

2. Näe värejä

Meikkitrendit kupari Luonnosta ja kasveista inspiraation saavat värit ovat yhä suosittuja kauneusmaailmassa. Huulilla ja eyelinereissä värien kärjessä ovat marjoista fiilistä saaneet sävyt kuten burgundy ja pinkki. Keltainen, kellertävä vihreä ja happovihreä ovat suosittuja silmämeikissäkin.

Metallivärit ovat toinen valtavirta, josta on tullut oikeastaan oma värityyppinsä. Arkimeikissä niillä tehdään hienovaraista korostusta, juhlakäytössä ollaan isosti metallisia.

– Ruusukulta jatkaa suosiotaan ja se näyttääkin upealta kaikilla. Uusi nousija on kupari, jossa on metallisuutta, mutta samalla lämpöä.

Metallisävyt tuovat glitterin lisäksi valoa kasvoille. Sateenkaaren väreissä kimaltelevat, kolmiulotteista fiilistä luovat luomivärit ovat myös nousussa.

3. Hoida mua

2018 saatat ihastua samaan aikaan puhdistaviin ja hoitaviin tuotteisiin. Wash'n'go, aikaa säästyy, hyvä.

Ihonhoito on tietysti ykkösprioriteetti meille kaikille. Ensi vuonnakin. Aina! Vaikka jokailtainen pesu ja rasvaus maistuu välillä puulta, Cécile Shrimpton muistuttaa, että mikään meikki ei näytä hyvältä kuivalla iholla.

– Minä uskon viikoittaiseen kasvonaamioiden käyttöön, Cécile Shrimpton sanoo.

Hän kutsuu kasvonaamion käyttöhetkeä sanalla me-time. Kasvojen hoidon voisikin ajatella toisin. Ei pakkopullaa, vaan mahdollisuus mindfullnessiin. Mitä jos iltarutiinista tulisikin voimaa!

4. Tämän sinä haluat

meikkitrendit Luonnollinen Meikkitrendit muuttuvat ja kaikki ei aina tunnu omalta. Nyt meitä yhdistää kuitenkin se, että haemme ihollemme terveen näköistä, säteilevää vaikutelmaa.

Cécile Shrimpton sanoo, että haluamme täydellisen ihonvärin, mutta niin, ettei se näytä meikatulta. Että iho näyttäisi siltä kuin olisit juuri viettänyt tuntikausia ulkoilmassa. Vaikka siellä metsässä.

– Ohut meikkivoide, peitepuikko ja korostuskynä ovat hyvä kombo. Ohut pohjustus alle, ja sitten vain korjataan ongelmakohdat ja korostetaan valolla hienostuneesti, Cécile Shrimpton vinkkaa.

5. Me olemme megatrendi

Meikkauksen megatrendit edellyttävät 2018 entistä enemmän luonnollisuutta meikkiteollisuudelta. Vegaaninen meikkaus on nosteessa. Luonnonmukainen ruoka sekä superfoodit siirtyvät meikkauksessakin marginaalista parrasvaloihin. Laitamme kasvoillemme mielellämme sitä, mitä voisimme syödä.

– Enemmän bio-techiä kuin hi-techiä, Cécile Shrimpton kuvailee.

Hän edustaa Lumenea, jolle pohjoismaiset arvot ja luonnon ainesosien kuten marjojen ja siemenien hyödyntäminen on ollut tuttua jo vuosia. Nordic way of life, meidän suomalaistenkin arkinen tapamme olla ja elää, on Cécilen mukaan vuoden 2018 suurin megatrendi. Ruoka, jota syömme, design, tutut Marimekko-printtimme, tasapainoinen perheen ja työn yhdistävä elämäntyylimme, metsissä kulkeminen. Se kaikki on nyt supercoolia!

– Muutama vuosi sitten kaikki puhuivat vain Aasia-sitä-Aasia-tätä, mutta nyt pohjoinen tapa olla nousee esiin kaikkialla!

Lue lisää meikkitrendeistä

JULKAISTU   31.12.2017TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?