PI8 19 sisustus1

Lisää tilaa

Pienen tilan sisustus on leikittelyä kalusteiden sijoittelulla ja mittasuhteilla. Reippaat värit ja suuret kuosit sopivat myös pieneen kotiin.

Pienissä tiloissa lattiatila kannattaa jättää mahdollisimman tyhjäksi, kiinnitä kalusteita seinään. Laita esille muutama kaunis esine, ne toivottavat tervetulleeksi kotiin saapujan.

PI8 19 sisustus2

Pienessä kodissa kalusteita ei kannata sijoittaa pitkin seinän vierustoja. Suuri sohvan alle ulottuva matto saa tilan näyttämään suuremmalta. Samojen sisustuselementtien käyttäminen eri puolilla antaa levollisen vaikutelman. Hylly ja seinähylly muodostavat yhdessä kirjahyllymäisen kokonaisuuden. Rahi toimii myös pöytänä, ja litteäksi taittuvan tarjotinpöydän saa mahtumaan pieneen koloon.

PI8 19 sisustus3

Korosta yksityiskohtaa poikkeavalla värillä tai tapetilla. Syvennys tapetoitiin ja sinne tehtiin työpiste liimapuulevystä. Pieneen tilaan voi valita myös suurikuvioista tapettia, eikä värien tarvitse olla vaaleita.

PI8 19 sisustus4

Aaltoilevat verhot ovat trendikkäitä. Verhojen taakse voi piilottaa tyylikkäästi asioita, jotka eivät ole esittelemisen arvoisia kuten säilytyskalusteet. Pyöreä pöytä toimii hyvin pienissä tiloissa, se asettuu hyvin helposti tyhjäksi jäävään kulmaan.

Pienen kodin säilytysvinkit

  1. Etenkin pienessä kodissa tuotteiden ja kalusteiden tarpeellisuuteen ja käytännöllisyyteen kannattaa kiinnittää huomiota. Karsi pois turhia kalusteita ja tavaroita, sillä väljästi kalustettu koti antaa neliöitään tilavamman vaikutelman. Jokaisella tavaralla kannattaa olla oma paikkansa. Esimerkiksi voi ottaa veneen. Siellä on kaikki tarpeellinen, mutta toteutus on minimalistinen.

  2. Ota hyötykäyttöön katon rajassa ja ovien päällä oleva tila. Hylly voi kiertää katon rajassa huonetta, sinne saa paljon kirjoja ja muuta säilytettävää. Tee hyllystä kaunis katsella. Muutama esine ja viherkasvi säilytettävän tavaroiden lomassa tekevät hyvää. Kiinnitä huomiota myös siihen, miten tavarat ovat esillä. Jotkut tavarat kannattaa laittaa laatikoihin ja muutenkin pitää yleistä järjestystä yllä.

  3. Kiinnitä huomiota esillä oleviin säilytyslaatikoihin. Jos ne kuuluvat samaan sarjaan tai ovat saman värisiä, yleisvaikutelma on levollinen.

  4. Asenna seiniin erilaisia säilytyskalusteita, jätä lattiatila mahdollisimman tyhjäksi. Monet säilytyskalusteet ovat myös kauniita sisustuselementtejä. Ovelliset kaapit ovat suositeltavia, ne siistivät yleisvaikutelmaa.

  5. Vuoteen alle kannattaa säilöä tavaraa kannelliseen säilytyslaatikkoon, pidä huoli että säilytin ei näy.

  6. Mieti, kannattaisiko valita kaluste, joka toimii myös säilyttimenä. Esimerkiksi jakkarat ja sohvapöydät ovat sellaisia.

  7. Kiinnitä seiniin koukkuja, tavaroiden ei kannata antaa lojua pitkin lattioita. Oviin kiinnitettävätnaulakot ovat käteviä tilansäästäjiä.

JULKAISTU   31.7.2019TEKSTI   Elina VikmanKUVAT   Johanna Kinnari

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?