Lialle kyytiä! Pesetkö autoa tarpeeksi?

Pesemällä autosi säännöllisesti pidennät helposti sen käyttöikää. Muista myös vahaus, se suojaa auton maalipintaa.

IHANTEELLINEN PESUVÄLI autolle Suomen keliolosuhteissa olisi noin kerran kuussa. Suomalaiset pesettävät autojaan tällä hetkellä noin viisi kertaa vuodessa.

VAHAUS SUOJAA auton maalipintaa. Auto olisi hyvä vahata vähintään kaksi kertaa vuodessa: ennen kesää ja ennen talvea. Moniin Neste K:n pesuohjelmiin kuuluu kiillotusohjelmia, joissa vaha kiillotetaan auton pintaan. Jos vahaat auton itse, huolehdi, että ­auton pinta on puhdas.

PINTTYNYT LIKA vaurioittaa auton pintaa ja alustaa, mikä alentaa auton arvoa.

KEVÄÄLLÄ KATUPÖLY kertyy auton sähköiseen metallipintaan. Jos autoa ei pese, katupölyn seassa olevat metallihiukkaset voivat aiheuttaa auton pintaan ruostetäpliä. Katupölyä leijailee ilmassa eniten silloin, kun katuja puhdistetaan hiekasta.

TALVEN JÄLKEEN auto kaipaa perusteellista pesua. Tällainen on esimerkiksi Neste K:n Talvitehopesu, joka sisältää alusta­pesun. Se irrottaa autosta myös suolan ja asfaltista irtoavan bitumin.

ITSEPALVELUPESULAT ovat yhä suositumpia. Kun auton pesee itse, se on noin puolet konepesua edullisempaa. Pesuvälineet on hyvä pitää kunnossa, jotta autosta tulee puhdas. Myös auton itse peseville suositellaan auton konepesua ja vahausta silloin tällöin.

YMPÄRISTÖNÄKÖKOHDAT huomioidaan pesuasemilla pesukemikaaleja valitessa. Esimerkiksi Neste K:n Quick Wash -asemilla pesuissa syntyvä jäte kerätään ja hävitetään määräysten mukaan.

Muistathan myös auton siivouksen sisäpuolelta?

JULKAISTU   30.3.2021TEKSTI   Hanna PesonenKUVAT   K-Ryhmä

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?