Kysy mitä vain hiusten ja päänahan hoidosta

Miten hoitaa rasvoittuvaa hiusta? Entä lapsen takkuuntuvaa tukkaa? Kampaaja-parturi Anne Flink vastaa kysymyksiin hiustenhoidosta.

Rasvoittuvan hiuksen hoito

__Hiukseni rasvoittuvat helposti. Miten niitä pitäisi pestä ja mitä tuotteita käyttää, että ne eivät rasvoittuisi niin nopeasti? __

Anne Flink, kampaaja-parturi: ”Hiuspohjan runsas talineritys on yleinen vaiva. Sitä voi helpottaa oikeanlaisilla tuotteilla, mutta myös esimerkiksi rasvainen ruokavalio, stressi tai hormonit voivat lisätä talineritystä.

Rasvoittuvalle hiuspohjalle sopivia syväpuhdistavia shampoita voi käyttää kuuriluontoisesti, kunnes ongelma helpottaa tai esimerkiksi kerran tai kaksi kuukaudessa. Volyymia tuovat shampoot ovat usein tehokkaasti peseviä.

Shampoon rinnalla voi käyttää hiusten latvalle sopivaa hoitoainetta. Hoitoainetta ei kuitenkaan levitetä tyvelle. Jos haluat pidentää hiusten pesuväliä päivällä tai parilla, suihkuta kuivashampoota hiuspohjaan, anna vaikuttaa hetki ja harjaa hiukset. Kuivashampoo imee talia itseensä, jolloin hiukset näyttävät ja tuntuvat puhtaammilta.”

  1. Syväpuhdistavia hiustuotteita voi käyttää kuurina. Ne eivät sovi jatkuvaan käyttöön värjättyjen hiusten kanssa. Biozell Syväpuhdistava Shampoo 7,90 €.

  2. Luonnonkosmetiikan Urtekram Anti-Pollution Shampoo Deep Cleansing 4,89 € syväpuhdistaa rasvaiset hiukset ja hiuspohjan.

  3. Kuivashampoo pidentää hiusten pesuväliä, koska se imee talia itseensä. Aussie Dry Shampoo 6,50 €.

  4. Volyymia tuovat shampoot pesevät tehokkaasti. Goldwell Ultra Volume Bodyfying Shampoo 13,90 €.

  5. Hanki ainakin tämä! Tuuheuta tukkaa ennen föönaamista. Rich Pure Luxury Volumising Mousse -muotovaahto 15,90 €, valikoidut K-Citymarketit.

Päänahkani on kuivuuteen taipuvainen. Mikä auttaa?

Asiantuntijana Anne Flink: ”Jos hiuspohja on kovin kutiseva, niin hoitoaineen voi levittää hiuspohjalle ja antaa vaikuttaa muutaman minuutin tai pidempäänkin ennen poishuuhtelua. Tässä toimii myös esimerksiksi kookos- öljy, joka on hiukan hankalampi pestä pois.”

Suositeltu tuote: XZ Niittyvilla Hoitoaine 2,75 €, K-Citymarket.

Lapsen pitkä tukka takkuuntuu helposti. Miten hoidan sitä?

Asiantuntijana Anne Flink: ”Helpoin tapa pitää hiukset takuttomina on laittaa ne letille ja kiinni pehmeällä hiuslenkillä. Useimmiten suomalaislapsen hiuslaatu on hieno, ja siksi se meneekin touhutessa helposti takkuun. Hiuksia on hyvä harjata päivittäin ja käyttää selvityssuihketta.”

Suositeltu tuote: XZ Muumi Selvityssuihke 4,29 €, K-Citymarket.

JULKAISTU   1.4.2020TEKSTI   Anne FlinkKUVAT   Johanna Myllymäki

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?