pirkka kuiskaaja

Kuka on Pirkka-kuiskaaja?

Näyttelijä-laulaja Mika Tepsa tunnetaan Pirkka-kuiskaajana. Hänellä on myös pitkä drag-ura taiteilijanimellä Pola Ivanka.

Silmälasit, slipoveri, rusetti, huoliteltu olemus ja muutenkin tarkka äijä. Sellaiseksi näyttelijä-laulaja Mika Tepsa, 44, kuvailee näyttelemänsä mainoshahmon, Pirkka-kuiskaajan, joka ilmestyy aina kiperissä tilanteissa auttamaan ja vinkkaa valitsemaan Pirkan.

– Minulta hän on saanut hymynsä. Olen myös tarkka pukeutumisestani, vaikken samalta näytäkään. Meitä yhdistää lisäksi utelias asenne ja asioille omistautuminen.

Kuiskaajan hahmon lisäksi Tepsa tekee paljon muutakin. Hän valmistui juuri Kööpenhaminan Complete Vocal Institutesta laulunopettajaksi. Laulamisen ja laulun opettamisen lisäksi hän valmentaa puhujia, näyttelee ja tekee esimerkiksi spiikkejä.

– Erikoisalojani ovat esiintyjyys, tulkinta ja performanssi.

Parhaillaan hän on mukana käsikirjoitetussa Dragleidit lavalla -konsertissa kolmen muun suomalaisen drag-esiintyjän kanssa. Hän tulkitsee konsertissa Lea Lavenia ja laulaa kaikki laulut itse.

Drag-uran hän aloitti jo 25 vuotta sitten taiteilijanimellä Pola Ivanka. Myöhemmin hän on täydentänyt osaamistaan näyttelijäntyön, ohjaajan ja dramaturgian opinnoillaan.

– Kaikkea muuta olen tehnyt, vain se iso leffarooli vielä puuttuu.

JULKAISTU   31.7.2019TEKSTI   Eeva LauronenKUVAT   Miikka Pirinen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?