Sisustus Kevätsisustus Kevät 2020

Kevätkoti kylpee pastelleissa

Sisustuksessa nautitaan heleistä väreistä ja ekologisista materiaaleista. Poimi parhaat vinkit kotiisi!

Sisustuksessa suositaan nyt ajan kerrostumia, nautitaan pastellisista väreistä, laadukkaista materiaaleista ja muistetaan kierrätys.

1. Vanhaa ja uutta

Onnistuneessa kodin sisustuksessa näkyvät aikojen kerrostumat, historia sekä nykyisyys. Täysin uusi kalustus voi tuoda kotiin hotellitunnelmaa, mutta se ei tuo sinne kodikkuutta.

Trendikästä on nyt antaa kodin rönsytä: Mummolta peritty nojatuoli sopii hyvin modernin sohvan kaveriksi ja ruokapöydän tuolit saavat huoletta olla kaikki eri vuosikymmeniltä. Ei enää virtaviivaista vaan kodikasta.

2. Väreissä hehkuvat pastellit

Lisääntyvän valon ja kevään myötä sisustukseen hiipivät raikkaat ja heleät pastellisävyt. Tikkurila valitsi kevään trendiväriksi sitruunankeltaisen Lemonade-sävyn ja sen vanavedessä tulevat sorbettisävyt aprikoosi, kiivi, koralli ja hento roosa.

Vaikka skandinaavisessa sisustuksessa värien käyttö onkin usein vähäistä, voi sitä opetella ja tuoda sävyt kotiin vähitellen. Tekstiilien vaihto on helpoin ja huokein tapa kokeilla ja testailla uusia sisustusideoita.

Ehkä kotiin uudet tyynynpäälliset tai torkkupeitto tänä vuonna sittenkin pastellisissa sävyissä?

Sisustus3 Pirkka 3

3. Aitoa ja oikeaa

Luonnonmateriaalien suosio kasvaa. Lattiamateriaaliksi valitaan nyt puuta tai laattaa, seinään sisäilmalle suosiollista savimaalia ja kalusteisiin kestävää puuta.

Luonnollisten materiaalien etu on siinä, että ne antavat rakenteiden hengittää, eivät lisää sisäilman päästöjä ja kestävät aikaa. Puisen kalusteen, toisin kuin vaikkapa muovista tai levymateriaalista tehdyn, voi aina hioa, käsitellä uudelleen ja korjata sen vaurioituessa.

Sisustus4 Pirkka 3

4. Kestävä kehitys

Kestävä kehitys tarkoittaa hyvän elämän turvaamista myös tuleville sukupolville. Millä säilyttää terve ekosysteemi myös jatkossa?

Monen mielestä se tarkoittaa tarkempia ostovalintoja ja sen pohtimista mitä ylipäätään tarvitsemme.

Trendikästä onkin nyt se, että ostamista sanelee todellinen tarve, ei pelkästään muoti. Osta siis silloin kun todella tarvitset sohvan, eikä siksi että edellinen kyllästyttää.

Muista tuunaamisen voima. Kankaan päivittämällä vanhakin sohva voi olla kuin uusi. Ja jos luovut omastasi, kierrätä kaluste tai tavara sitä tarvitsevalle.

DIY: 3D-vaneritaulu

Sisustus Pirkka 3 hero

Vanerista tai MDF-levystä sahatuista paloista saa maalaamalla ja sommittelemalla kolmiulotteisen taulun. Taulun voi maalata lempiväreillä juuri omannäköiseksi.

Nämä tarvitset:

  • vaneria tai MDF-levyä, mieluiten kahta eri paksuutta
  • puuliimaa tai nauloja ja vasaran
  • huonekalu- tai akryylimaaleja
  • sirkkeli tai käsisaha
  • siveltimiä
  1. Suunnittele paperilla haluamasi taulun koko ja muoto ja kuinka monesta palasta se koostuu.

  2. Mittaa ja piirrä palaset vaneri tai MDF-levyille ja sahaa palaset.

  3. Maalaa palaset haluamillasi väreillä ja anna kuivua kunnolla. Voit tehdä maalarinteippiä apuna käyttäen paloihin myös raitoja ja kuvioita.

  4. Sommittele taulun osat paikoilleen alimmista alkaen ja liimaa palaset toisiinsa. Jos teet ison taulun, voit liiman sijasta käyttää pieniä nauloja, jotta liitoskohdista tulee kestävämpiä.

Tarvikkeet ja työvälineet: K-Rauta.

JULKAISTU   26.2.2020TEKSTI   Jenni JuurinenKUVAT   Pekka Holmström

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?