Katja Rantonen

Keskosvauvaperhe sai apua

Kun perheeseen syntyi pienikokoinen vauva, vapaaehtoiset lahjoittivat perheeseen pieniä vaatteita. Nyt perhe jakaa saamansa apua eteenpäin.

NYT KAHDEKSAN KUUKAUDEN ikäinen kuopuksemme__ Amanda__ syntyi raskausviikolla 35 ja painoi vain 1,6 kiloa. Hän tuli maailmaan varhain ja pikkuruisena.

Onneksi apuun löytyi hyväntekeväisyysyhdistys Untuvapakkaus, joka auttaa ja tukee keskoslapsiperheiden elämää. Untuvapakkaus lahjoitti perheellemme paketillisen sopivan kokoisia vaatteita, peittoja ja tumppuja. Olipa mukana virkattu turvalonkerokin.

Perheessämme oli jo totuttu pienikokoisiin tulokkaisiin, sillä neljä vuotta aiemmin meille olivat syntyneet kaksoset __Vilma __ ja Rasmus myös alle kaksikiloisina. Arki uuden pikkuisen vauvan kanssa kävi silti voimille.

Amanda oli neljä viikkoa sairaalahoidossa, eikä osastolle saanut tuoda muita lapsia. Minä kuskasin aamulla kaksoset päiväkotiin ja lähdin aamupäiväksi sairaalaan vauvan luo.

ALKUILTAPÄIVÄSTÄ HAIN kaksoset kotiin, ja mieheni lähti työpäivänsä päätyttyä sairaalalle vauvan luokse. Meillä on myös kaksi koiraa. Se oli aikamoista hullunmyllyä.

Pienen vauvan vanhemmille arki on muita vähän haastavampaa jo yksin tarvikkeiden osalta. Tavalliset vauvanvaatteet olivat 40-senttiselle pienokaisille auttamattoman suuria.

Itkuhan siinä ensin pääsi, kun saimme sellaista vaateapua Amandalle. Untuvapakkauksella on vapaaehtoisia, jotka muun muassa ompelevat ja neulovat vauvoille vaatteita lahjoitusmateriaaleista.

Sellainen apu tuntui syvällä sydämessä asti. Miten ihania ihmisiä oikeasti onkaan olemassa!

Nyt, kun pikkuvauva-arki on jo takanapäin, olemme laittaneet muutamaa muistovaatetta lukuun ottamatta kaikki pienet vaatteet takaisin Untuvapakkaukselle jaettavaksi tarvitseville. Se oli niin iso apu itselle pienen ihmisen alkutaipaleella, että tahdoimme ehdottomasti itsekin olla mukana auttamassa.”

Katja ja Amanda Rantonen

Lue lisää

Koirakaveri ilahduttaa palvelutalossa

K-kauppiaspariskunta auttaa lapsiperheitä

Hyvä joulu jokaiselle

Untuvapakkauksen toiminnasta

JULKAISTU   2.12.2019TEKSTI   Ani KellomäkiKUVAT   Petri Mulari

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?