Pirkka0619 Antti Hyyrynen

Kesä Stam1nan tyyliin

Metallibändi Stam1nalla alkaa 14. aktiivikesä. Yhtyeen laulaja Hyrde ei kaipaa lomaa suven aikana.

EI VIIKONLOPPUVAPAITA EIKÄ lomia, epäsäännölliset työajat ja usein puolilta öin alkava keikkatyö. Stam1nan työ yhtenä Suomen kuuluisimmista metalliyhtyeistä ei äkkiseltään kuulosta houkuttelevalta.

– Tämä on meidän 14. aktiivikesä. Kesät on meille rakkaita ja tärkeitä. Tulossa on helmikeikkoja Tuskassa ja Ilosaaressa, yhteensä tusina kesäkeikkaa eri puolilla Suomea, kertoo yhtyeen laulaja Antti Hyrde Hyyrynen hyväntuulisena.

Kesällä Hyrde aikoo myös mökkeillä, nähdä kavereita sekä nauttia "Lappeenrannan kuumista kesäkaduista". Yksi kesän kohokohta on pistokeikka RockHeart-festivaaleilla Saksassa.

– Täytän ennen juhannusta 39 vuotta ja rakastan matkustamista. Saksan reissun yhteydessä on tarkoitus ehtiä nähdä vähän muutakin, yhdistää ammatillinen unelma ja fiilistely.

ROCK-MUUSIKON ARKEEN KUULUU myös se, että ennalta sovitut menot saattavat peruuntua, koska kalenterin varaa keikka.

– Siksi me lomaillaan tehokkaasti, kun vapaita on, eikä suuremmin olla lomalla bändin jäsenten kanssa yhteydessä tai tekemisissä.

Stam1nan kaikilla jäsenillä on muitakin intohimoja kuin muusikkous bändissä. Yhtyeen kitaristi Pekka on psykologi, rumpali Teppo automekaanikko, basisti Kari-Pekka ja kosketinsoittaja Emil medianomeja. Hyrdellä on oma luovan alan yritys.

– Se, että meillä kaikilla on tässä rinnalla muitakin kiinnostuksen kohteita, pitää bändin perspektiivin raikkaana.

JO VUOSIA SITTEN bändi hommasi oman bussin ja kuljettajan keikkakiertueille.

– Liikumme turistibussin tapaan. Kuski kertoo, että nyt on 30 minuutin pysähdys, ja sitten matka taas jatkuu. Meillä on yleensä sänkypaikat valmiina ja hotellimajoitus.

– Tämä on hieno ryhmä, ja matkustaminen sellaista kuin perheenjäsenten kanssa on. Meitä yhdistää eteläkarjalainen luonne. Moraali pidetään kepeänä, ja ongelmatilanteet hoituvat huutoäänestyksellä.

*Stam1na suunnitteli keikkailuun soveltuvan MAN TGE -retkeilyauton. MAN-maahantuonti on osa K-Autoa. *

JULKAISTU   5.6.2019TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Milka Alanen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?