meikki Timo Villanen

Hoivaa kasvoille korealaisittain

Monet kosmetiikan trendeistä ovat peräisin Etelä-Koreasta. Kosmetologi ja hyvinvointibloggaaja Katja Kokon mielestä korealaisten salaisuus on innovatiivisuus ja aito ymmärrys ihon tarpeista.

Korealainen ihonhoito on yksi trendeistä kosmetiikassa. Eteläkorealaiset ovat tunnettuja innovatiivisuudestaan ja he arvostavat uusia ratkaisuja, joita muu maailma seuraa heidän perässään.

Kosmetologi, kirjailija ja hyvinvointibloggaaja Katja Kokko nostaa esiin ihon kaksoispuhdistuksen puhdistusöljyllä ja puhdistusvoiteella, korealaiset kangasnaamiot eli sheet-maskit ja hoitoveden.

Kangas- ja geelinaamiot ovat ihon kosteuspommeja, jotka tarjoavat oivallisen tavan imeyttää ihoa hoitava seerumi paremmin ihoon. Naamio myös ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. Hoitovesi puolestaan tarjoaa iholle aktiivisia aineita tiivistetyssä muodossa. Korealainen kasvovesi kulkeekin nimellä hoitovesi ja se ei ole puhdistustuote, vaan ikään kuin paksuhkoa vettä.

Oikea tekniikka haltuun

– Kaiken a ja o on hoitoveden ja ylipäätään kaikkien hoitotuotteiden levitystekniikka. Tuotteet painellaan kevyesti ja taputellaan vähitellen pieni määrä kerrallaan iholle. Puhutaan seven skin method -termistä, jolloin iholle imeytetään käsin taputtelemalla seitsemän ohutta kerrosta hoitonestettä, kertoo Katja Kokko.

Myös fermentoituneiden eli maitohappokäymisen läpikäyneiden raaka-aineiden käyttö kosmetiikassa on korealaista alkuperää.

– Fermentoituneiden raaka-aineiden käyttö ja probioottinen ihonhoito kertovat siitä, että on alettu ymmärtää, että bakteerien tappaminen ei ole ainoastaan hyvä asia, vaan se päästää yksittäiset bakteerilajit valloilleen. On tärkeää tukea monimuotoista bakteerikantaa, koska sen kautta voidaan hoitaa esimerkiksi iho-ongelmia, Katja Kokko sanoo.

Maitohappokäyminen nostaa raaka-aineiden antioksidanttipitoisuuksia ja prosessissa syntyy iholle tärkeitä aminohappoja ja maitohappoa. Lisäksi maitohappokäymisessä raaka-aineiden sisältämät ainesosat pilkkoutuvat pienemmiksi ja iho pystyy hyödyntämään ne kokonaisvaltaisemmin.

Lempeyttä ihonhoitoon

Katja Kokko toivoo, että tietoisuus aidosta, oikeasta ihonhoidosta lisääntyy. Suomessa ihonhoitoa pidetään yhä vieläkin turhamaisena ja tykkäämme usein hajuttomasta ja mauttomasta ihonhoidosta.

– Lempeä ihonpuhdistus, joka ei ole liian pesevä, on kaiken kulmakivi. Tärkeää on myös saada kosteus pysymään iholla, Katja Kokko sanoo.

Hänen päivittäisiin kauneusrutiineihin kuuluvat hellävarainen ihonpuhdistus, kerrostaen käytetty hoitoneste, seerumi, silmänympärysvoide, ihoöljy ja kosteusvoide.

Muina kosmetiikkatrendeinä Katja Kokko nostaa esiin "meikittömän, hoitavan meikin" ja luonnollisuuden.

– Korealaiset ovat olleet suunnannäyttäjiä jo vuosien ajan. Bb- ja Cc-voiteetkin ovat peräisin Etelä-Koreasta ja uskon, että Korea-buumi jatkuu vielä useita vuosia.

JULKAISTU   10.1.2020TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Timo Villanen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?