reput eero kokko

Vinkit koulurepun valintaan

Reppua valitessa kannattaa kiinnittää huomiota mieluisan ulkonäön lisäksi sen käyttötarkoitukseen ja malliin.

Repun käyttötarkoitus on syytä pitää mielessä reppuostoksilla. Päiväkoti-ikäinen lapsi tarvitsee erilaisen repun kuin isompi koululainen.

Kevyt ja pieni päiväkotiin

Päiväkotiin menevän lapsen reppuun pakataan yleensä mukaan lempilelu ja muut lapsen tärkeät tavarat. Silloin reppu voi olla pieni kooltaan ja kevyt, jotta reppu mahtuu hyvin selkään eikä ole liian raskas.

Repussa ei välttämättä tarvitse olla pieniä taskuja tai paljon säilytystilaa, koska koulutarvikkeita ei vielä tarvita.

Reppu koko koulupäiväksi

Repun koko, olkahihnojen kestävyys ja taskujen määrä ovat oleellisia tekijöitä koululaisen reppua valitessa. Kouluikäisillä lapsilla ja nuorilla reppu kulkee mukana koko koulupäivän ja koulumatkojen ajan.

Peruskoululaisen reppuun täytyy saada mahtumaan penaali, vihkoja ja koulukirjoja. Pieniä sisätaskuja on hyvä olla avaimille, puhelimelle ja muille tärkeille pikkutavaroille.

Mitä painavampi, sitä enemmän säätöjä

Pääsääntönä on: mitä enemmän repussa on painoa, sitä tärkeämpiä ovat repun säätöominaisuudet. Koululaisten repussa olisi hyvä olla pehmustettu selkätuki ja olkahihnat, ne lisäävät käyttömukavuutta.

Olkahihnojen tulee myös olla tarpeeksi kestävät ja leveät, jotta ne eivät repeä painavammassakaan lastissa. Olkahihnojen säädettävyys lisää repun käyttöikää kasvuikäisellä lapsella.

Lue lisää

JULKAISTU   20.7.2021TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Eero Kokko, valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?