PI1-217 Kauneus tuoteartikkeli Viola Virtamo

Talvea vastaan - hoida ihoa ja hiuksia

Sähköiset hiukset, kutiava hiuspohja ja kuiva iho vaivaavat talvisin. Hyvät tuotteet auttavat hiusten ja ihon hoidossa.

Hiukset upeina koko talven

Pidä hiuspohja kunnossa hyvillä tuotteilla. Käytä shampoota, joka säilyttää hiuksissa luontaiset rasvat ja kosteuden. Käytä myös kosteuttavia ja korjaavia hiusnaamioita. Harjaa hiukset vain kuivana, jotta hius ei veny ja vaurioidu. Lisää aavistus öljyä vielä harjauksen jälkeen.

Eroon hiusten sähköisyydestä

Sähköiset hiukset ovat talven ongelma, jota voi ehkäistä hyvällä kosteutuksella. Kosteutta voi ylläpitää hiuksissa myös hiuksiin jätettävillä hoitotuotteilla. Suihkuta reilusti hiuksiin jätettävää hoitoainetta puhtaisiin hiuksiin. Levitä sen jälkeen vielä hiusöljyä tai -seerumia. Hiusöljy sitoo alleen hoitotuotteen tehon ja kosteuden, jolloin öljy ei haihdu pakkasilla hiuksistasi. Ylimääräistä sähköisyyttä voit vielä ehkäistä, kun lisäät viimeiseksi aavistuksen hiusvahaa latvoille. Vaha ei haihdu pakkasella ja poistaa sähköisyyttä. Levitä vahaa sormiin ja hiero niitä yhteen, jotta vaha lämpenee. Sipaise vahaa kevyesti hiusten alapuolelle sekä päällikerroksiin.

Talvi-iho kuntoon

Puhdista iho päivittäin huolellisesti. Älä käytä liian tehokkaita puhdistusaineita, jotka vievät kasvoilta niiden omat luontaiset rasvat. Erilaiset puhdistusmaidot tai -öljyt sopivat talvella ihonpuhdistukseen. Viimeistele puhdistus kasvovedellä. Se poistaa viimeisetkin liat kasvoilta ja toimii ensimmäisenä kosteustuotteena ihollesi. Kasvovesi myös edistää muiden hoito- ja kosteustuotteiden tehoa kasvoillasi.

Jätä kasvojen kuorinta vähemmälle kovilla pakkasilla ja käytä hellävaraisia kuorijoita. Hoida kasvoja säännöllisesti tehohoidoilla, ja käytä kosteuttavia ja rauhoittavia naamioita kerran tai pari viikossa. Kosteuta kasvot tehokkaasti myös yöksi.

Suojaa iho pakkaselta ja saunalta. Valitse pakkaseen vedetön kasvovoide tai -öljy. Laita saunaan naamio tai kostea pyyhe kasvoille ehkäisemään kuumuuden haittoja. Varsinkin couperosaan taipuvainen iho on syytä suojata kuumalta saunassa.

Käytä kasvoöljyä talvella päivittäin. Se sitoo iholle kosteuden ja hoitotuotteet. Vähennä kasvojen kuorintaa kovilla pakkasilla ja käytä hellävaraisia kuorijoita. Hoida kasvoja myös tehohoidoilla, ja käytä kosteuttavia ja rauhoittavia naamioita kerran–pari viikossa.

Saat lisää hoitoa ja heleyttä seerumeilla. Anna seerumien ja voiteiden imeytyä kasvoille rauhassa ennen ulosmenoa.

Muista myös vaihtaa tyynyliina usein, jotteivät liinaan jääneet voiteet aiheuta epäpuhtauksia iholla.

Lue lisää:

JULKAISTU   18.10.2021TEKSTI   Ida JokikunnasKUVAT   Viola Virtamo ja valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?