ainoakoti

Toimiva ja turvallinen koti

Seniorin asuminen sujuu, kun koti on toimiva, esteetön ja sopiva. Apuvälineet tuovat turvaa ja itsenäisyyttä.

Monen perheen toiveissa on toimiva, pitkäaikainen koti, joka palvelee useissa elämänvaiheissa. Ainoakodin Kaari-talo muuntuu asukkaidensa elämäntilanteen ja tarpeiden mukaan esimerkiksi silloin, kun perhekoko kasvaa tai kutistuu, kotona tehdään töitä tai samassa talossa asuu monta sukupolvea.

– Elinkaariajattelu on nouseva trendi. Taloa ei rakenneta tai hankita enää vain yhden tarpeen tai elämäntilanteen mukaan, rakennustarvike- ja LVI-tuotepäällikkö Timo Lukkarila K-ryhmästä kertoo.

Kaikkien Ainoakotien sisätilojen materiaaleja voi muokata toiveiden mukaan. Ainoakodin Kaari-pientalomalliston kodit ovat lisäksi pohjaltaan erityisen helppohoitoisia ja esteettömiä.

Mallistossa on kuusi vakiopohjaratkaisua, joissa kerrosala on 88–168 neliömetriä. Huoneita on keittiön lisäksi kolmesta viiteen.

Kaari sopii niin lapsiperheelle kuin senioriasumiseen. Talon muuntovalmiudet on huomioitu jo talon rakenteissa.

Sisätiloissa on helppo liikkua. Oviaukot ovat leveät, kynnyksiä ei ole ja luiskia on mahdollista lisätä, kun asukas ikääntyy tai käytössä on pyörätuoli.

Myös eteinen, keittiö ja saniteettitilat ovat väljät.

– Kaari-taloa suunniteltaessa on ajateltu, että sen hetkinen asumistilanne ei ole se lopullinen. Kotiin liittyvät tarpeet elävät ja muuttuvat vuosien mittaan, ja Kaari-taloissa tämä on huomioitu, Lukkarila sanoo.

Ikääntymisen asumiseen on monia eri ratkaisuja. Lue täältä, miten asuminen ratkaistiin kahden sukupolven naapurikodeissa.

JULKAISTU   6.7.2017TEKSTI   Eeva LauronenKUVAT   Valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?