Glitter-meikki Juha Valkeajoki

Sädehtivä metallinhohtomeikki juhliin

Kauneustoimittaja Ida Jokikunnas opastaa kuinka teet valovoimaisen glitter-meikin tärkeään iltaan.

Juhlameikissä saa olla asennetta. Helmiäisten ja glittereiden kausi on alkanut, eikä niitä tarvitse vältellä olitpa minkä ikäinen tahansa.

1. Hyvä kosteutus aloittaa meikin

Kestävä juhlameikki alkaa hyvin kosteutetulla iholla. Meikinpohjustusvoide pitää meikin paikoillaan. Meikkivoide on hyvä olla pitkäkestoinen, eikä liian kosteuttava, jotta voit käyttää sitä ilman puuteria.

Levitä meikkivoide kasvoille ensin, mutta jätä silmienympärys vielä puhtaaksi. Meikkivoide pääsee näin asettumaan ihon lämmöstä kasvoille, ja näet lopuksi tarvitsevatko jotkin kasvosi kohdat vielä toisen kerroksen meikkivoidetta. Usein voidetta tulee laitettua liikaa, jos tekee meikkipohjan kerralla. Levitä silmien alle meikkiä aivan lopuksi, jotta sinun ei tarvitse pyyhkiä tai koskea enää silmien alle muuta meikkiä tehdessä. Näin saat kasvoillesi kevyen ja tasaisen meikin kauttaaltaan.

2. Näy juhlassa kulmista alkaen

Näyttävät kulmat syntyvät helpoiten kulmapaletilla tai voidemaisella kulmavärillä. Mikäli tuntuu, ettei kulmaväri pysy hyvin iholla, valitse voidemainen väri. Se kestää erinomaisesti, ja saat kauniin luonnolliset kulmat vaivattomasti.

3. Luota omiin ripsiisi

Jos haluat luonnollisen, mutta intensiivisen silmämeikin, voit tehdä rajauksenkin ripsivärillä. Perinteisempään rajaukseen kannattaa valita mustaa yläluomelle ja vaaleaa alasisärajaukseen.

4. Valitse loisteen määrä luomilla

Jos et ole aivan varma kuinka rohkean silmämeikin uskallat tehdä, tee se vaiheittain. Aloita tekemällä kaunis ja siisti silmämeikki vaaleammalla ja hiukan tummemmalla helmiäisluomivärillä. Jos tykkäät, että tämä sopii sinulle parhaiten, olet valmis.

Tämän jälkeen voit asteittain lisätä säihkyä silmiin. Levitä voidemaista luomiväriä niihin kohtiin, joihin toivot glittermäisen luomivärin tarttuvan.

Tällä juhlakaudella silmämeikin ei tarvitse olla liian viimeistelty ja täydellinen. Glittermäisessä juhlameikissä se on helpoin toteuttaa. Helmiäisen ei tarvitse olla molemmissa silmissä identtiset ja sitä voi olla ”vähän siellä täällä”. Se antaa silmiin särmää.

5. Kasvojen muotoilua luonnollisesti

Kasvojen viimeistely muotoilu- tai korostustuotteilla tekee juhlameikistä viimeistellyn näköisen. Puuterimaisesta paletista saat kaikki kasvoille tarvittavat tuotteet: auringon lämpöä, poskille hehkua ja kuultavaa vaaleaa kasvojen korkeimpiin kohtiin. Kasvojen muotoiluun sopivat hyvin myös voidemaiset ihon tuotteet.

6. Vastapainoksi mattaa huulille

Mieti aina kontrasteja juhlameikkiin: mikä on se asia, mitä haluat korostaa kasvoissasi eniten. Näin meikistä tulee tyylikäs, mutta kuitenkin mielenkiintoinen. Ota meikkiin aina osaksi mattaisia elementtejä kuultavien rinnalle, huolettomuutta tarkkaan tehdyn osaksi ja korostusta häivytysten kaveriksi.

Kun silmät ovat meikin päähuomio ja iho viimeistelty kauniin tasaiseksi ja kuultavaksi, on hyvä jättää huulet mahdollisimman luonnollisiksi ja trendikkään mattaisiksi. Valitse nudeen taipuva huulipunan tai huulivärin sävy, joka ei kuitenkaan ole vaaleampi kuin omien huultesi sävy. Näin lopputuloksesta ei tule liian väritön.

Lue lisää:

JULKAISTU   30.11.2017TEKSTI   Ida JokikunnasKUVAT   Juha Valkeajoki

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?