Niksi-Pirkka sticker

Etäautokaupassa

Unelmakiesi koreilee autoliikkeen hallissa Suomen toisella laidalla. Mikä neuvoksi? Ei hätää, sillä auton voi jo usein ostaa etänäkin.

Perinteistä rataa rullaava vaihtoauton valintaprosessi voi olla melko työläs paketti. Se sisältää liikkeissä ramppaamista, lukemattomien kierrosten kurvailua potentiaalisten autoyksilöiden ympärillä ja ähistelyä ohjaamotiloissa. Monelle tämä tuttu rituaali on tärkeä, mutta halutessaan voi päästä helpommallakin. Jos etäkauppa kiinnostaa, kannattaa edetä seuraavasti.

1. Etsi sopiva auto

Valtakunnan potentiaalisimmat autoyksilöt voit kartoittaa netin autoportaaleita tai autoliikkeiden verkkosivuja selaillen. Sivustojen monipuoliset hakukriteerit helpottavat sopivan kulkupelin etsinnässä. Useimmiten autojen myynti-ilmoitukset sisältävät reilun satsin kuvia, auton keskeiset tekniset tiedot sekä esimerkiksi auton merkin, mallin, korimallin, moottorikoon, käyttövoiman ja hintaluokan.

2. Neuvottele chatissa

Sohvalta ei tarvitse nousta siinäkään vaiheessa, kun sopiva kaara on kiikarissa. Myyjään voit olla yhteydessä chatilla, puhelimitse tai täyttämälläyhteydenottolomakkeen. Esimerkiksi K-Autolla chat-palvelua on kehitetty tänä vuonna merkittävästi ja yhteyden automyyjään saa nopeasti klikkaamalla myynti-ilmoituksen yhteydessä olevaa chat-painiketta. Chatin kautta voit kysellä myyjältä kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset vaihtoautosta.

Halutessasi voit myös pyytää K-Auton myymästä autosta lisäkuvia tai vaikka lyhyen videopätkän. Myös muista auton ostamisen kannalta oleellisista asioista, kuten rahoituksesta ja lisäturvapalveluista, voit keskustella chatissa tai puhelimitse. Myyjä voi antaa arvion nykyisestä autostasi maksettavasta ostohinnasta, kun ilmoitat rekisterinumeron ja kilometrilukeman.

3. Solmi kaupat sähköisesti

Kaupoille ei tarvitse vaivautua edes kauppasopimusta allekirjoittamaan tai autoa hakemaan. K-Autossa kauppasopimukseen voit tutustua netissä ja sen allekirjoittaminen onnistuu sähköisesti verkkpankkitunnusten avulla. Kun paperiasiat on hoidettu, auto toimitetaan ilman lisäveloitusta sinua lähimpänä sijaitsevaan autoliikkeeseen tai lisämaksusta haluamaasi osoitteeseen.

4. Peruutusoikeus tuo turvaa

Kun ostat auton etänä, voit peruuttaa kaupan ilmoittamalla asiasta myyjälle 14 päivän kuluessa auton toimituksesta. Uusi menopeli on tärkeä tarkastaa ja koeajaa heti sen saavuttua. Jos päätät syystä tai toisesta palauttaa uuden autosi, sillä ei kannata ajaa 100 kilometriä enempää.

Ylimääräisistä kilometreistä nimittäin peritään palautuksen yhteydessä käyttöhyötymaksua. On myös hyvä huomioida, että vastuu auton kunnosta siirtyy luovutushetkellä sinulle. Onkin tärkeää, että auton liikenne- ja kaskovakuutukset ovat siinä kohtaa kunnossa ja nimissäsi.

Lähde: K-Auton digitaalisen liiketoiminnan päällikkö Mika Niemelä

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 9/2022

JULKAISTU   30.8.2022TEKSTI   Tuomas LehtonenKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?