valoa seinalle Johanna Kinnari

Luo tunnelmaa valoilla

Koristevalojen muodot pääsevät oikeuksiinsa, kun ne asetellaan esille kekseliäästi.

Seinää vasten nojaava iso paperitähti ja näyttävään karahkaan ripustettu paperitähti muodostavat yksinkertaisuudessaan upean kokonaisuuden. Oksa kiinnitettiin seinään kahdesta kohtaa kahden naulan väliin kieputetun rautalangan avulla.

Kynttilänjalat

Rouheaa kauneutta

Aseta kruunukynttilä rautakaupan kupariliittimeen. Raskas liitin kestää hyvin kynttilän painon. Pujota kynttilän ja liittimen väliin pala alumiinifoliota, joka pitää kynttilän suorassa.

Seinävalot

Kokoa seinälle asetelmia

Asetelmat viimeistelevät sisustuksen ja niillä saa luotua kotiin dramatiikkaa. Kokoa komean valosarjan alle mielenkiintoisia yksityiskohtia: vanhoja valokuvia ja asusteita, puisia työvälineitä ja kauniita lautasia. Näyttävän seinälaatan päälle aseteltiin kokoelma kauneimpia kynttilöitä ja lyhtyjä.

Ledkynttilät

Turvallisia liekkejä

Led-valolla toimivat vahakynttilät palavat liekki lepattaen ja muistuttavat yllättävän paljon perinteisiä pöytäkynttilöitä. Ne valaisevat ilman palovaaraa ja sopivat muun muassa lapsi- ja lemmikkiperheille. Vekattu koristevalosarja nousee kauniisti esiin tummista havuista.

Näin luot tunnelmaa kynttilöillä ja valosarjoilla:

  1. Sijoita valosarja ja koristevalo eteiseen, tunnelmallinen valo tuo kodikkaan tunteen heti kotiin saavuttaessa.

  2. Korosta valosarjalla sisustuksen kaunista osaa. Laita se osaksi esimerkiksi kaapin päällä olevaa asetelmaa. Jos sinulla ei ole asetelmaa, kokoa sellainen. Asetelmassa olevia asioita voi ja kannattaa muuttaa, on hauskaa antaa silmille vaihtuvaa katsottavaa.

  3. Kynttilät muodostavat kauniin kokonaisuuden esimerkiksi kukkien, oksien, kauniin astian ja koriste-esineen kanssa. Muista aina jättää riittävä turvaväli kynttilöiden ympärille. Suositeltavaa on käyttää led-valolla toimivia vahakynttilöitä helposti syttyvien asioiden yhteydessä. Etenkin lapsiperheissä nämä turvalliset kynttilät ovat suositeltavia.

  4. Älä ripottele yksittäisiä, pieniä valolähteitä sinne tänne. Tee kynttilöistä, tuikkulaseista ja lyhdyistä mielummin kokonaisuus. Valitse värit ja muodot sopimaan yhteen.

  5. Raamita valolla. Ripusta valosarja ovenkarmin ympärille, suuren peilin, valokuvan tai taulun päälle.

  6. Laita kynttilät peilin tai kiiltävän alustan päälle. Etenkin peili monistaa kynttilöiden valoa kauniisti. Näyttävä ja tarpeeksi suuri alusta tuikkukupeille ja kynttilöille on muutenkin hyvä, esimerkiksi kulahtanut metallilevy on kaunis alusta kynttiläryhmälle. Palamaton alusta on suositeltavin kynttilöille.

  7. Liioittele ja yksinkertaista. Valitse yksi muoto, toista muotoa ja tee esillepano näyttävästi.

  8. Muista turvallisuus, älä koskaan jätä kynttilöitä palamaan ilman läsnäoloa. Älä laita niitä lähelle palavia materiaaleja, esimerkiksi verhoja, oksia tms. Kynttilän yläpuolella pitää olla riittävästi tyhjää tilaa, kynttilää ei esimerkiksi pidä asettaa kirjahyllylle, jossa on matala hyllyväli. Muista myös jättää riittävät välit kynttilästä toiseen, pöytäkynttilöissä noin 7 cm on hyvä väli. Noudata valmistajan antamia ohjeita polttimoiden maksimitehosta ja koristevalojen käyttötarkoituksesta.

  9. Sammuta kynttilä ennen kun se palaa loppuun, kynttilän sammutin on puhaltamista suositeltavampi tapa.

Lisää vinkkejä kausivalojen käyttöön löydät täältä.

JULKAISTU   30.10.2017TEKSTI   Elina VikmanKUVAT   Johanna Kinnari

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?