Alusasut Alusvaatemuoti

Alusvaatteet ihanasti iholla koko päivän

Kiinnitätkö huomioita rintaliivien istuvuuteen säännöllisesti? Lue vinkit sopivien rintaliivien hankintaan ja huoltoon, ja tutustu alusvaatetrendeihin.

Ohuet puserot ja t-paidat paljastavat, mitä niiden alla on. Valitse liivien sävy lähelle puserosi sävyä. Sileäpintaiset t-paitaliivit eivät myöskään luo kitkaa vaatteen ja liivin välille, jolloin puserotkin pysyvät paremmin paikoillaan.

Ryhtiä ja romantiikkaa

muoti alusasut 4

Pitsisomisteiset push up -liivit sopivat monien vaatteiden alle, kun haluat kohottaa poveasi tai jopa näyttää puseron alta kaunista pitsiä. Push up -liivit ovat erinomaiset kauniisti istuvien puseroiden ja mekkojen alla. Ne antavat lisää ryhtiä ja muotoa vartalolle.

Mukavat klassikot

muoti alusasut 3

Mukavuus on alusvaatemuodin ytimessä. Kun yllä ovat kevyet, pehmeät ja olemattoman tuntuiset liivit ja alushousut, alusvaatteiden olemassaolon voi lähes unohtaa. Klassiset mustat ja äärimmäisen mukavat alusvaatteet kuuluvat vaatekaappiin yhdeksi aluspukeutumisen tärkeimmäksi osaksi.

Kauniit nuden sävyt

muoti alusasut 2

Joskus muinoin nuden ja beigen väriset alusvaatteet miellettiin kuuluvaksi mummotyyliin. Nykyään nuden eri sävyt alusvaatteissa ovat niitä trendikkäimpiä. Vaalean pehmeät sävyt toimivat kirkkaan valkoista paremmin vaaleiden vaatteiden alla. Nuden sävy alusvaatteissa imartelee ihon sävyä myös silloin, kun ylläsi ei ole mitään muuta.

Hyvät alusvaatteet kohottavat ryhtiä

Hyvät alusvaatteet eivät ole vain hemmottelua varten. Istuvat ja tarkoitukseen sopivat rintaliivit tuovat mukavuuden lisäksi jopa lisäsenttejä pituuteen.

Kun vaatekaapissa on muutamat erilaiset rintaliivit, löydät aina oikeanlaiset liivit eri tilanteisiin. Hyvin istuvien alusvaatteiden tarkoitus on pitää sinut ryhdissä ja rentona koko päivän.

Sopivien rintaliivien hankintaan kannattaa kiinnittää huomioita säännöllisesti. Rinnat muuttuvat esimerkiksi iän myötä, ja pari vuotta sitten sopivana hankitut liivit eivät välttämättä enää istukaan.

Kun etsit hyvin istuvia liivejä, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

● Liiveissä tai rinnanympäryksessä ei saa olla tyhjää tilaa, toisaalta liivit eivät saa olla liian pienet mistään kohdin.

● Kaarituen tulee asettua paikalleen rintakehää vasten ja olkaimien sekä hakasten tulisi olla löysimmässä asennossa liivejä ostettaessa. Käytön myötä ne väljähtävät automaattisesti, jolloin sinulla tulee olla kiristysvaraa.

● Liivien tulisi myös tuntua mukavilta yllä, olivatpa ne minkä malliset tahansa. Laita siis pikkujumppa käyntiin sovituskopissa. Kumartele ja kiemurtele, nostele käsiä ja hartioita. Näin saat selvitettyä, ovatko rintaliivit oikeasti mukavat vai täytyykö niitä asetella liikkumisen jälkeen tai alkavatko ne painaa hartioita.

● Jos joudut tinkimään käyttömukavuudesta, tarkasta kokosi uudelleen ja kokeile eri kokoa tai toista liivimallia.

Alusvaatteet ovat iholla koko pitkän päivän, joten pesethän ne usein ja käytät mahdollisimman matalaa lämpötilaa.

Jos peset kaarituelliset rintaliivit pesukoneessa, laita ne pesupussiin. Se suojaa liivejäsi, mutta myös pesukonettasi kovilta kaarituilta. Liivien tekstiilit ovat usein herkkiä ja pestessä olisi vältettävä kaikkea vaatteiden välille syntyvää kitkaa.

Lue lisää alusvaatteiden valitsemisesta ja hoitamisesta sekä vinkit sukkahousujen valintaan: K-Ruoka.fi/alusvaatteiden-valintaopas

JULKAISTU   4.3.2020TEKSTI   Ida JokikunnasKUVAT   Janita Autio ja valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?