PI120 kauneus

3 × Talvi-ihon pelastaja

Talvella ihoa kannattaa hoitaa hellästi. Asiantuntija vastaa kolmeen keskeiseen kysymykseen ihonhoidosta ja suosittelee luottotuotteet.


Kolme kysymystä kauneudesta

Kannattaako ihoa kuoria?

Talvi kuivattaa ihoani, myös kasvoilla. Onko ihon kuorinnasta apua, kannattaako kuorimista tehdä talvella?

Anne Lohiniva, Cidesco-kosmetologi, SKY ja yrittäjä: ”Talvella ihon kuorinnan kanssa on syytä olla maltillinen. Iholla kuuluu olla niin sanottu normaalifloora eli ihmiselimistön normaalia mikrobikantaa. Talvella ankaramman sään takia kasvojen ihon kuorintakertoja kannattaa vähentää ja kuoria ihoa harvemmin kuin kesällä. Kuivaa ihoa kuoritaan ylipäätään harvemmin, kerran kuukaudessa voi olla sopiva väli.

Kun ihoa kuoritaan, sen pinnalta poistetaan kuivaa, kuollutta ihosolukkoa. Näin muut ihonhoitotuotteet, kuten seerumit, öljyt, naamiot ja tehotiivisteet imeytyvät ja hoitavat ihoa paremmin.

Kuorinnan jälkeen kangasnaamio kyllästää ihoa kosteudella ja ikäänkuin työntää kosteutta ihon sisään. Hieman vanhemmalle iholle suosittelen ravitsevampaa ja rauhoittavaa yövoidetta kuorinnan jälkeen.”

Suositellut tuotteet:

  1. Lumene Puhdas Syväpuhdistava Kasvokuorinta 9,90 € sisältää koivun kaarnaa.Kuorinta puhdistaa ja samalla häivyttää ihohuokosten näkymistä. Tuotetta hierotaan kostealle iholle pyörivin liikkein, ja se huuhdellaan pois vedellä.

  2. L’Oréal Paris Revitalift Filler -seerumi 30 ml 21,29 € sisältää muun muassa hyaluronihappoa. Ihon luonnollinen hyaluronihapon tuotanto heikkenee iän myötä. Seerumi auttaa tekemään ihosta täyteläisemmän näköisen.

  3. Lavera Two-Phase Firming Treatment -tehohoito 7 x 1 ml ampullia 19,90 € stimuloi ihon omaa kollageenituotantoa. Tehohoito auttaa häivyttämään juonteita.

Hanki ainakin tämä!

It’s Skin Maitakesieniseerumi auttaa vähentämään stressi-ihon ja väsymyksen merkkejä, 19,50 €.

Kaikki tuotteet K-Citymarketeista tai valikoiduista K-Citymarketeista.

Miten hoitaa kylmässä helposti rohtuvia huulia?

Asiantuntijana Anne Lohiniva: ”Mitä enemmän käytät huulipunaa ja -kiiltoja, sitä enemmän tarvitset suojaa huulille. Vedetön suojatuote auttaa pakkasen purevuuteen huulilla ja kasvoilla. Varmista myös, että huulivoiteesi on hoitava.”

Suositeltu tuote: Blistex Med Plus -huulivoide 5 ml 2,65 €, valikoidut K-Citymarketit.

Couperosaihoni ärtyy helposti talvella, mikä avuksi?

Asiantuntijana Anne Lohiniva: ”Kosteuta ja suojaa herkkää ihoa seerumilla tai uv-suojan sisältävällä voiteella. Laajentuneita ja ihon pintaan nousseita verisuonia voi peittää ja häivyttää hyvällä CC-meikkivoiteella. Vältä saunomista liian kuumassa lämpötilassa.”

Suositeltu tuote: Lumene Arktis Tehokosteuttava & rauhoittava öljyseerumi 32,90 €, K-Citymarket.

Lue lisää kauneudesta:

JULKAISTU   29.10.2020TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Viola Minerva Virtamo

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?