JALAT LIIKKEELLE! VINKKEJÄ LIIKKUMISEEN

JALAT LIIKKEELLE! VINKKEJÄ LIIKKUMISEEN

Kaipaatko vinkkejä uuden harrastuksen aloittamiseen? Täältä löydät niitä! Laji kuin laji, tärkeintä on nauttia liikunnan riemusta ja löytää intohimo liikuntaan. Liikunta vahvistaa kehoa ja mieltä. Tuu mukaan!

JALKAPALLO SOPII KAIKILLE

Jalkapallon tai futsalin voi aloittaa ikään ja taitotasoon katsomatta, jokaiselle löytyy seura ja oma tapa harrastaa. Jalkapallo voi olla huipulle tähtäävää kilpailutoimintaa, kuntoilua yhteisöllisesti tai vaikka lapsen ja vanhemman yhteistä Perhefutista. Tarjolla on myös esimerkiksi soveltavan jalkapallon toimintaa, kävelyfutista senioreille ja jalkapallokouluja kaikenikäisille vasta-alkajille. Maailman suosituin laji sopii ihan jokaiselle!

Haluatko aloittaa jalkapalloharrastuksen?

Löydä sinäkin jalkapallon ilo! Palloliiton sivuilla oleva harrastushaku auttaa löytämään sopivan joukkueen tai harrastusryhmän.

Vinkkejä futisvanhemmille

Palloliiton Nyt puhuu valmentaja -podcastin uusin tuotantokausi pureutuu erityisesti vanhempien rooliin suomalaisessa junioriurheilussa niin toimihenkilöinä kuin tavallisina futisäiteinä ja -isinä: Kuuntele tästä

JALKAPALLO SOPII KAIKILLE

TENNIKSEEN TARVITAAN VAIN MAILA, PALLO JA PELIKAVERI

Tennis on yksi suosituimmista yksilölajeista maailmassa. Sitä pelataan sekä kilpailullisesti että harrastusmielessä. Suomessa tennistä voi pelata ympäri vuoden, ja sitä harrastaa lähes 150 000 suomalaista.

Haluatko aloittaa tenniksen?

Tenniksen aloittaminen on helppoa. Se onnistuu niin omatoimisesti kuin seurojen ohjatussa valmennuksessa. Kesäisin julkisia kaupunkien ylläpitämiä kenttiä löytyy lähes jokaisesta kaupungista, ja aloitukseen tarvitset ulkoliikuntavarusteet, tennismailan ja pallot sekä tietysti lyöntikaverin.

Tennisliiton jäsenseurat toimivat myös ympäri Suomea. Olit sitten vasta-alkaja tai kokeneempi, juniori tai aikuinen, voit kääntyä Tennisliiton seurojen puoleen. Etsi seurasi

TENNIKSEEN TARVITAAN VAIN MAILA, PALLO JA PELIKAVERI

KORIPALLO ON HAUSKA JA NOPEATEMPOINEN JOUKKUEPELI

Koripalloa voi harrastaa helposti vaikka katukoriskentällä, koulussa tai seuratoiminnassa liikuntasaleissa. Koriksessa tavoitteena on heittää pallo vastustajan koriin ja samalla estää vastustajaa tekemästä koreja. Kentällä on kerrallaan viisi pelaajaa kummastakin joukkueesta.

Yksi koripallon muunnelma on nopea, näyttävä ja viihdyttävä 3x3-koripallo, jota voi pelata missä tahansa, missä on kori, pallo ja kuusi pelaajaa. Jos 3x3-koriksesta oikein innostuu, väylä on auki aina kansainvälisille kentille asti, sillä 3x3 on myös virallinen olympialaji!

Haluatko aloittaa koriksen?

Yksinkertaisimmillaan koriksen pelaamiseen tarvitaan vain pallo ja kori, ja harrastuksen voi aloittaa vaikka heittelemällä palloa koriin eri etäisyyksiltä. Korin voi pystyttää omalle pihalle tai mennä ulkokoriskentälle.

Jos haluat harrastaa koripalloa säännöllisemmin, kannattaa hakeutua paikallisen koripalloseuran toimintaan. Suomessa pelataan vuosittain yli 14 000 ottelua niin nuorten kuin aikuisten sarjoissa. Kotimaista huippukorista tarjoavat naisten ja miesten Korisliigat. Lisäksi Koripalloliitto lähettää vuosittain kansainvälisille kentille kymmenisen maajoukkuetta Susijengin ja Susiladiesin johdolla.

KORIPALLO ON HAUSKA JA NOPEATEMPOINEN JOUKKUEPELI

Suosittuja heittopelejä

Yksinheittopeli: LIIKE

Pelaajia: 2 tai enemmän.

Pelin ideana on toistaa toisen pelaajan tekemät heitot. Jos pelaaja onnistuu esimerkiksi kaukoheitossa tai vapaaheitossa, jonossa seuraavan pelaaja yrittää toistaa saman suorituksen. Jos hän onnistuu, vuoro siirtyy seuraavalle jonossa. Jos pelaaja ei onnistu, hän saa rastikseen yhden kirjaimen sanasta LIIKE. Jokainen pelaaja jonossa kokeilee vuorollaan. Sen jälkeen jonon ensimmäinen valitsee seuraavan kokeiltavan heittosuorituksen. Jos hän ei onnistu yrityksessä, valintavuoro siirtyy jonossa seuraavalle. Kun pelaajalle on kertynyt kaikki kirjaimet sanasta LIIKE (L, I, I, K, E), hän putoaa pelistä. Viimeinen jäljellä oleva pelaaja voittaa.

Heittokilpailu: 21

Viisi peräkkäin -haaste

JALKAPALLO

JALKAPALLO

Suomen Palloliittoon kuuluvissa lähes tuhannessa jäsenseurassa on yli 160 000 rekisteröityä pelaajaa. Jalkapallo on Suomen suosituin palloilulaji.

TENNIS

TENNIS

Tenniksen elinvoimaisuudesta pitävät huolen lähes 150 tennisseuraa, jotka tarjoavat palveluitaan vasta-alkajista kilpapelaajiin asti.

KORIPALLO

KORIPALLO

Korisharrastus on helppo aloittaa olemalla yhteydessä paikalliseen koripalloseuraan. Ne järjestävät toimintaa eri ikäisille harrastajille vapaamuotoisesta pelailusta kilpajoukkueisiin.

VANHEMPI, NÄIN TUET LAPSEN HARRASTUSTA:

Kannusta

Ilmaise positiivista tukea ja kannustusta lapsellesi siitä, että hän liikkuu ja harrastaa.

Ole mukana peleissä ja harjoituksissa

Läsnäolo näyttää lapselle, että välität hänen harrastuksestaan ja olet kiinnostunut siitä. Se myös synnyttää yhteisiä kokemuksia ja muistoja.

Tue terveellisiä elämäntapoja

Kannusta lasta pitämään huolta itsestään terveellisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan avulla. Osallistu itsekin perheen yhteisiin terveellisiin elämäntapoihin.

Kuuntele ja tue tunteiden käsittelyssä

Kilpaurheilu voi olla tunneherkkää, ja lapsi kohtaa voittoja ja tappioita. Ole käytettävissä keskusteluun ja tunteiden käsittelyyn. Auta lasta ymmärtämään, että jokainen kokemus on oppimismahdollisuus.

Tarjoa tarvittava varustus ja tuki

Varmista, että lapsella on asianmukaiset varusteet. Kannusta lasta kulkemaan harrastuspaikalle kävellen tai pyörällä, jos se on mahdollista. Anna myös tukea aikatauluttamisessa, jotta lapsella on riittävästi aikaa niin liikuntaan kuin koulutyöhön.

Kunnioita lapsen päätöksiä

Jos lapsi ilmaisee halunsa lopettaa tai kokeilla jotain uutta, tue häntä päätöksessä äläkä pakota jatkamaan, jos hän ei enää nauti harrastuksesta.

Tapahtumat

Tapahtumat

Tule mukaan liikkumaan - K-kauppiaat tarjoavat kiertueen!

Liike on lääke

Liike on lääke

Vain kolmannes lapsista ja nuorista liikkuu suositusten mukaan. K-ryhmä kannustaa lapset ja nuoret liikkeelle yhdessä Suomen Palloliiton, Suomen Koripalloliiton, Suomen Tennisliiton sekä JVG:n kanssa.

Tuu mukaan!