Korvatunturi - toiveita joka koossa

Ilmiöt, K-ryhmä

Korvatunturi - toiveita joka koossa

Tänä jouluna Savukoskella sijaitsevan Korvatunturin lisäksi Suomessa niitä on lähes 1200, kun K-ruokakaupat muuttuvat Korvatuntureiksi.

Teema ”Toiveita joka koossa” viittaa asiakkaiden mahdollisuuteen esittää K-ruokakaupan valikoimaan omia jouluisia tuotetoiveitaan. Korvatunturien kauppiaat kuuntelevat toiveita herkällä korvalla. Kaikkien K-ruokakaupan ketjujen yhteinen joulukampanja näkyy mediassa viikoilla 45-51.

Joulupukin kotipaikkana tunnettu ihka oikea Korvatunturi sijaitsee Suomen itäisessä Lapissa Savukosken kunnan alueella, Suomen ja Venäjän rajavyöhykkeellä. Kunnassa on otettu ilolla vastaan tieto, että Korvatuntureita onkin tänä vuonna enemmän kuin yksi.

”Pieni tunnelma Korvatunturista kuuluu kaikille, jotka tietävät, että joulupukki on olemassa oikeasti. Kaikki ovat sitten tervetulleita myös sille vaikeasti saavutettavalle Korvatuntureiden Korvatunturille”, Savukosken kunnanjohtaja Eeva-Maria Maijala kertoo.

Korvatunturi on Joulupukin kotipaikka

Savukoskella asuu vain noin 1000 asukasta, mutta yli 12 000 poroa. Poroista osa valjastetaan marras-joulukuun vaihteessa joulupukin reen eteen, kun pukki lähtee Korvatunturilta viemään lahjoja kilteille lapsille ympäri maailman. Tänäkin jouluna joulupukin liikkeellelähtöä Savukosken tunturilta seurataan tv:n välityksellä monessa kodissa.

”Joulu on rauhan ja hiljentymisen aikaa. Täällä Savukoskella saa olla rauhassa ja hiljaisuudessa aidossa lappilaisessa luonnossa ympäri vuoden, meillä on aina pieni joulun aika. Jouluiset terveiset kaikille K-ryhmän asiakkaille täältä Euroopan harvimmin asutulta alueelta, lumen ja pakkasen keskeltä! ”, toivottaa Maijala.

Suuri joulukysely 2022 paljastaa: 64 % pitää itseään jouluihmisenä

Kysyimme K-ryhmän asiakkailta, miltä tuleva joulu näyttää, ja kuinka tärkeä juhla joulu on. Tutkimus toteutettiin K-ryhmän asiakasyhteisössä, K-Kylässä, loka-marraskuun vaihteessa ja siihen vastasi 1090 vastaajaa eri puolilta Suomea.

Vastaajista 64 % kertoo olevansa jouluihmisiä, ja erittäin tärkeä juhla joulu on 35 %:lle. Ainoastaan 4 % vastaajista joulu ei ole juhlana lainkaan merkityksellinen. Jouluvalmisteluja kertoo tekevänsä läpi vuoden 2 % vastaajista, lokakuussa joulua valmistellaan 8 %:ssa talouksista, ja 29 % aloittaa jouluvalmistelut marraskuussa. Lähes puolet (48 %) valmistaa joulun joulukuun aikana ja kymmenesosa myöntää jättävänsä jouluvalmistelut aivan viime hetkeen.

Tänä vuonna joulua vietetään säästeliäästi, sillä hieman yli puolet vastaajista suunnittelee käyttävänsä vähemmän rahaa lahjoihin kuin aiemmin. Samoin energiaa säästetään myös jouluna (33 %), mutta vain viidennes vastaajista aikoo karsia joulupöydän antimista. Joulupöydän kunkku on edelleen kinkku, sillä 2/3 kertoo tarjoavansa sitä jouluna. Vastaajista neljännes aikoo tai harkitsee jättävänsä kinkun syönnin tänä jouluna väliin.

Avoimissa vastauksissa nousi esiin maailman tilanne: joulurauhan lisäksi useassa vastauksessa toivottiin maailmaan rauhaa. Tänä jouluna joulunajan hyväntekeväisyyteen, lahjoituksiin ja vapaaehtoistyöhön aikoo osallistua kolmannes vastaajista. Avoimista vastauksista myös ilmeni, että joulu tarjoaa hengähdystauon arjen haasteista ja koronarajoitusten jälkeen sitä halutaan viettää perheen (69 %) ja ystävien (7 %) seurassa. Yksin joulua suunnittelee viettävänsä 9 % vastaajista.

Lue lisää:

Katso kampanjasivu: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/korvatunturi

Joulumuorin salainen resepti: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/joulumuori-paljastaa-salaisen-reseptin

Tee asiakastoive täällä: www.k-ruoka.fi/asiakastoive